hero image
DPPI

Steiner elmondta, mikor születik döntés a Haas pilótapárosáról

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner elmondta, hogy a csapat még az F1-es nyári szünet előtt dönteni akar a 2024-es pilótafelállásról.

Függetlenedne a Ferraritól a Haas

A Haas Forma-1-es csapatát irányító Günther Steiner elmondta, egyre függetlenebbek szeretnének lenni a Ferraritól az elkövetkező években, miután a koronavírus a korábbi hasonló terveiket kisiklatta.

Ezért szakított a Haas Schumacherrel...

Günther Steiner szerint Mick Schumacher sokszor meglepte őket a jó teljesítményével, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy sokkal több tapasztalatra volt szükségük, amely megvan Nico Hülkenbergben.

Steiner a tavalyi szezonról: Néhány dolgot másképp csinálnék...

Günther Steiner elárulta, hogy a tavalyi szezon elején nagyon meg volt elégedve a csapatuk teljesítményével, azonban ma már néhány dolgot másképp csinálna az idény közbeni fejlesztések területén.

Steiner: Olcsó dolog lett volna, ha ezt mondom Mick Schumachernek

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner elmondta, nem kínálta fel az istálló tartalékpilótai szerepét korábbi pilótájának, Mick Schumachernek, és azt is elmondta, miért.

Steiner: helyesen döntöttünk, amikor szakítottunk Mazepinnel

A Haas csapatfőnöke visszatekintett az istálló viharos 2022-es évkezdetére, amikor az orosz-ukrán háborús konfliktus miatt főszponzorukkal és versenyzőjükkel is megszakították kapcsolatukat.

Steiner: sokkal átláthatóbb a Forma-1 irányítása Domenicali alatt, mint Ecclestone idejében

A Haas csapatfőnöke szerint amíg Bernie Ecclestone irányította a száguldó cirkuszt, a nagyobb csapatoknak mindig volt némi előnye, ám amióta Stefano Domenicali vezeti a szériát, sokkal több információt kapnak az istállók.

Steiner: 2023-ban sokkal jobbak leszünk

Günther Steiner meg van róla győződve, hogy a tavalyi tehetséges emberekből álló tervezői csapatuk idénre teljesen összeszokott, ez pedig lehetővé teszi számukra, hogy 2023-ban jóval eredményesebbek legyenek, mint 2022-ben voltak.

Steiner Schumacher menesztése után: Átérzem, milyen nehéz a fiatalok dolga az F1-ben

Bár úgy döntött, Mick Schumachertől megválik, a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner elismerte, hogy a sportágba kerülő fiatal versenyzőknek nehéz dolga van.