hero image
dppi

Kiderült, melyik sorozatban tér vissza az F1-ből kitett Mazepin

A 2021-ben a Forma–1-ben versenyző Nyikita Mazepin az utóbbi időszakban semmilyen sorozatban nem indult, most viszont kiderült, hogy visszatér az éles küzdelemhez, méghozzá az ázsiai Le Mans-sorozatban.

Mazepin: Hatalmas kockázatot látok abban, hogy bármit is mondjak erről...

A korábbi Haas-versenyző Nyikita Mazepin továbbra is próbál semleges álláspontot képviselni az orosz-ukrán háború kapcsán, azzal pedig nem ért egyet, hogy őt is érik az Oroszországra vonatkozó szankciók.

Mazepin: Ez a négy Forma-1-es versenyző írt nekem, miután elvesztettem az ülésem

A Haas korábbi pilótája, Nyikita Mazepin azt mondta, hogy négy F1-es versenyző írt neki azt követően, hogy elvesztette az ülését, és nagyra értékeli a gesztusukat.

Hamarosan mindent kiteregethet a médiának Nyikita Mazepin

Szombat reggel jelentette be a Haas, hogy felbontották Nyikita Mazepin szerződését, ennek kapcsán pedig szerda reggel sajtótájékoztatót fog tartani az orosz, amelyben elmeséli a részleteket – írja a RacingNews365.

Nyikita Mazepin a közösségi médiában reagált a haasos szerződése felbontására

Az orosz-ukrán háború kitörésének következtében az orosz névadó szponzorával és Nyikita Mazepinnel is szerződést bontott a Haas, a 23 éves versenyző pedig a közösségi oldalán reagált a történtekre.

HIVATALOS: A Haas menesztette Mazepint a 2022-es Forma-1-es szezon előtt!

A Haas Forma-1-es csapat hivatalosan is bejelentette, hogy felbontották az Uralkalival és Nyikita Mazepinnel kötött szerződésüket, így sem az orosz cég, sem az orosz pilóta nem lesz ott a 2022-es rajtrácson.

A Haason kívüli motorsport-csapatok is megérezhetik az orosz-ukrán háború hatását

A motorsportokon belüli szponzorációkkal kiemelten foglalkozó Decalspotters Twitter-oldal ezúttal azokat az istállókat szedte össze, amelyek – a Haashoz hasonlóan – veszélybe kerültek az orosz-ukrán háború miatt.

Közleményt adott ki Nyikita Mazepin az orosz helyzet kapcsán

A Forma-1 világán belül a Haas csapata számára okozhatja a legtöbb fejtörést az orosz-ukrán háború, ugyanis a névadó szponzoruk orosz, amelyet a szintén orosz versenyzőjük, Nyikita Mazepin hozott a csapathoz. Most reagált a helyzetre a 22 éves versenyző.

Megszabadult orosz főszponzorától a Haas, most már „csupaszon” a pályán a fehér autó (képek)

A Haas csapata csütörtök este jelentette be, hogy el fog tűnni az autójukról a névadó szponzoruk, az Uralkali összes matricája, péntek délelőtt pedig már egy sokkal nagyobb részt fehér kocsit láthatunk a pályán, Nyikita Mazepinnel a volán mögött.