hero image
dppi

Csou hiszi, hogy Kína túllendül a futamuk folyamatos törlésén

A Forma–1 népszerűsége rendkívüli módon megemelkedett az utóbbi években, 2019 óta azonban nem rendeztek versenyt az egyik legnagyobb távol-keleti piacnak számító Kínában. Csou Kuan-jü azonban arra számít, hogy az ország átlendül majd ezen.

Bottas elárulta, hogy szerinte mi volt Csou legnagyobb erőssége tavaly

Valtteri Bottas úgy véli, hogy újonc csapattársa, Csou Kuan-jü igazán erős bemutatkozó idényt produkált 2022-ben. A finn szerint a kínai legnagyobb erőssége az volt, hogy nem hibázott, ami az újoncokra általában nem jellemző.

Csou elmondta, hányas pontszámot adna magának első F1-es szezonjára

Csou Kuan-jü az első kínai pilóta, aki teljes állású versenyzői ülést kapott a Forma–1-ben. Az Alfa Romeo színeiben mutatkozhatott be, az éve pedig eléggé hullámzó volt, hiszen voltak benne örömteli pillanatok, de komolyabb mélypontok is.

4,7 milliárdról csúszott le Vettel csapata Abu-Dzabiban

Nem sokon múlt, hogy az Aston Martin megelőzze az Alfa Romeo csapatát a konstruktőri pontversenyben – ha összejött volna, sokkal több pénzt kaphattak volna a csapatbajnoki helyezésükért.

Csou: a Piastri-helyzet mutatja, hogy jól döntöttem az Alpine elhagyásakor

Csou Kuan-jü elmondta, hogy a jelenlegi bizonytalanság Oscar Piastri és az Alpine körül megmutatja, hogy helyesen döntött, amikor elhagyta a franciák kötelékét, hogy az Alfa Romeóhoz szerződjön.

Csou egyelőre nem aggódik F1-es jövője miatt

Csou Kuan-jü első kínai pilótaként állhatott fel egy F1-es nagydíj rajtrácsára Bahreinben, ahol aztán rögtön pontot is tudott szerezni. A szezonja azóta viszont sehogy sem akar beindulni, így kérdéses, mi lesz vele 2023-ban.

Bemutatták a 2022-es F1-es Alfa Romeo festését! (képek)

A barcelonai téli teszteken még csak álcafestéssel láthattuk a pályán az Alfa Romeo C42-est, vasárnap reggel viszont a csapat előállt a 2022-es festésével – a piros-fehér kombináció maradt, de nagyobb hangsúlyt kapott a piros szín.

Csou: Hiányzott egy kínai példakép, aki megmutatta volna az utat

Joe-nak hívja magát, ő az első kínai Forma–1-es pilóta, és 2022-ben az Alfa Romeo versenyzője lesz. A 22 éves fiatalember először adott interjút Svájcban a Blicknek.