hero image
dppi

Újít az Alpine F1-es csapata Kínában, de Pierre Gasly pórul jár

Miután borzalmasan indult az Alpine Forma-1-es csapatának szezonkezdése, egy új padlólemezzel készül a francia istálló, Pierre Gaslynak azonban várnia kell.

Videón a japán második edzés egyetlen balesete – jött a piros zászló!

A Japán Nagydíj második szabadedzésének utolsó perceiben Pierre Gasly törte össze az Alpine-t, ami miatt idő előtt leintették az FP2-t – videón az eset!

Gasly élete rajtját mente a Magyar Nagydíjon, majd jött a dráma (videó)

A lehető legrosszabb történt az Alpine-nál, mindenki csak foghatta a fejét, már a Magyar Nagydíj legelején.

Stroll és Gasly látványos „pofozkodása” a Brit Nagydíjról (videó)

Pierre Gasly nem volt túlzottan elégedett, majd Lance Stroll túl közel került hozzá, az autó felfüggesztése pedig elszállt.

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

Az Alpine versenyzője, Pierre Gasly számára nem tartott sokáig sem a szabadedzés, sem az időmérő edzés: a francia pilóta mindössze néhány kört teljesített Bakuban, holnap pedig így kell nekiállnia a sprintkvalifikációnak.

Gasly bízik benne, hogy a fejlesztések révén tovább javulhat az Alpine

Az Alpine istállója már többször elmondta, hogy agresszív fejlesztési stratégiával készülnek a 2023-as szezonra is, új versenyzőjük, Pierre Gasly pedig bízik is abban, hogy ezek hozzák majd az elvárt előrelépést.

Gasly: „Csak idő kérdése”, hogy az Alpine az élen harcoljon

Pierre Gasly elmondta, neki kétsége sincs afelől, hogy az Alpine idővel képes lesz élcsapattá válni, miután „lenyűgözte” őt, amit az istállónál töltött első pár hetében látott.

Gasly ülés nélkül maradhatott volna 2024-ben?

Az AlphaTauri csapatfőnöke úgy gondolja, hogy Pierre Gasly komoly eséllyel versenyzői ülés nélkül maradhatott volna jövőre, amennyiben a Red Bull nem engedte volna el a franciát az Alpine-hoz.

Még Colton Hertával is tárgyalt az Alpine csapatfőnöke

Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer újabb részleteket fedett fel arról, hogy mennyi követ meg kellett mozgatniuk Pierre Gasly leigazolásáért. Végül sikerrel jártak, és összeállt a francia duó a francia istállónál.