A Ferrari Forma-1-es pilótája, Carlos Sainz időnként még a McLarennel versenyző Oscar Piastrival is harcolt a Brit Nagydíjon, a spanyol azonban később elárulta, nem tudott volna mit kezdeni az ausztrállal.

Carlos Sainz elégedett lehet a Brit Nagydíjon nyújtott teljesítményével. A Ferrari versenyzője a hetedik rajtkockából az ötödik helyre lépett előre, előtte a futamgyőztes Lewis Hamilton, Max Verstappen és a két McLarennel Lando Norris és Oscar Piastri végeztek.

A 29 éves versenyző azonban nem akarja túlbecsülni a tényt, hogy néha még utóbbiakkal is tudott versenyezni. A leintés után így nyilatkozott: „Nem volt annyira szoros, a McLaren egyértelműen gyorsabb volt. Azért tudtunk velük harcolni, mert jó döntéseket hoztunk és jó gumikon voltunk jó időben.”

„Ebből a szempontból mindent eltaláltunk, de amint egyértelműen vizes vagy száraz volt a pálya, esélyünk sem volt ellenük. A tény, hogy képesek voltunk tizenegy pontot gyűjteni egy ilyen bonyolult versenyen, ahol nem igazán volt meg a tempónk, nagyon fontos a csapatnak.”

„A Mercedes azonban rengeteg pontot szerzett volna, ha mindkét autójuk célba ér. Kemény verseny volt, ahol pár nehéz döntést kellett hozni. A pénteket és a szombatot azzal töltöttük, hogy rájöjjünk, melyik gumi milyen körülmények között működik legjobban és a végén ez kifizetődött, de sajnos nem volt elég jó a tempó, hogy előrébb végezzünk.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL