hero image
dppi

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

Charles Leclerc törte meg a Red Bull 2023-as dominanciáját, és egy óriási körrel megszerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját a Forma-1-es Azeri Nagydíj időmérőjén, amelyet két piros zászló is megszakított.

VERSENYZŐK

Poz. Versenyző Csapat Pont
1
Max Verstappen
Red Bull Racing
0
2
Charles Leclerc
Ferrari
0
3
Sergio Perez
Red Bull Racing
0
4
George Russell
Mercedes
0
5
Lewis Hamilton
Mercedes
0
6
Carlos Sainz
Ferrari
0
7
Lando Norris
McLaren
0
8
Esteban Ocon
Alpine
0
9
Fernando Alonso
Alpine
0
10
Valtteri Bottas
Alfa Romeo
0

CSAPATOK

Poz. Csapat Pont
1
Red Bull Racing
0
2
Ferrari
0
3
Mercedes
0
4
Alpine
0
5
McLaren
0
6
Alfa Romeo
0
7
Aston Martin
0
8
Haas F1 Team
0
9
AlphaTauri
0
10
Williams
0

Verstappen az új sprintformátumról: én akkor se fogok többet kockáztatni

Max Verstappenről tudható, hogy nem rajong túlzottan az F1-es sprintekért, ennek pedig többször is hangot adott már. Most Bakuban is arról beszélt, hogy hiába tették önálló versennyé a szombati eseményt, ez nem sarkallja őt nagyobb kockázatvállalásra.

Hamilton a Mercedes bakui fejlesztéseiről beszélt – nem kell tőlük csodát várni

Lewis Hamilton az Azeri Nagydíj sajtónapján részletesebben is beszélt az „új útról”, amelyre a W14-gyel lépett az istálló, és óvatosan optimistának tűnt a hétvégi esélyeiket illetően.

A hibák elkerülése lesz a kulcs Azerbajdzsánban Alonso szerint

Az Aston Martin Forma-1-es pilótája, Fernando Alonso Melbourne-ben sorozatban harmadszor végzett a harmadik helyen. A bakui sprintversennyel kapcsolatban azonban továbbra is óvatos.

„Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Folytatjuk a hangolódást az Azeri Nagydíjra, ezúttal is egy nagyon híres jelenetet idézünk fel: Romain Grosjean a biztonsági autó mögött tette falba a Haast, majd a mérnökével rádiózott.

„Veszélyben” a Forma-1-es Olasz Nagydíj

Az olasz miniszterelnök-helyettes Matteo Salvini azt nyilatkozta, hogy veszélyben van a monzai Olasz Nagydíj, viszont mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy az F1-es naptárban maradjon a helyszín.

Saját versenypályája lehet Valtteri Bottasnak

Valtteri Bottas beszállhat a Kymi Ring felvásárlásába, így a finn Forma-1-es pilóta egy nemzetközi versenypálya tulajdonosa lehet.

Marko nem tud kiigazodni a Ferrari csapatfőnökén

A Red Bull Motorsport Forma-1-es csapatának sportszakmai tanácsadója, Helmut Marko megkérdőjelezte Frederic Vasseur hozzáállását a Ferrari szezon eleji szenvedéséhez.

Hivatalos: változások jönnek az AlphaTauri élén, Tost távozik, Mekies érkezik

Az AlphaTauri istállója nemrég adta hírül, hogy Franz Tost a 2023-as szezon végeztével távozik az istálló éléről, helyét pedig a Ferraritól érkező Laurent Mekies veszi majd át, miközben az egész csapat vezetői struktúrája is átalakul.