hero image
dppi

Bottas bátor kijelentése: akár a Mercedesre is veszélyesek lehetnek

Valtteri Bottas arra tett utalást, hogy az Alfa Romeo versenytempója van annyira jó, hogy a Bahreini Nagydíjon akár a Mercedesszel is harcba szállhassanak.

Az Audi hivatalosan is „megkezdte” F1-es belépését

Az Alfa Romeo Forma–1-es istállója megerősítette, hogy az Audi, akivel 2026-tól kezdve közösen fognak versenyezni, kisebbségi tulajdonos lett a csapatban.

Az Alfa Romeónál már az üléspróbánál tartanak

Az Alfa Romeo kínai versenyzője, Csou Kuan-jü második szezonjára készül a Forma-1-ben, már az üléspróbán is túlesett a csapat új autójában.

Új főtámogatót jelentett be az Alfa Romeo, változik a csapatnevük

Egy ideje már lehetett arról pletykákat hallani, hogy idén nem folytatódik tovább az Alfa Romeo és a lengyel olaj- és gázcég, a PKN Orlen együttműködése, most mindez pedig hivatalossá is vált, az istálló azonban rögtön meg is nevezte új támogatóját.

Csapatfőnök nélkül marad az Alfa Romeo 2023-ban

Csapatfőnököt nem, csak csapatképviselőt jelentett be az Alfa Romeo Sauber, miközben egybehangzó értesülések szerint idővel a „normál” csapatfőnök személye is bejelentésre kerül.

Hivatalos: megvan az Alfa Romeo bemutatójának időpontja is

A mezőnyből eddig nyolc istálló ismertette bemutatójának dátumát, és most hozzájuk csatlakozott kilencedikként az Alfa Romeo is. A svájci bázisú alakulat többekhez hasonlóan nem húzza sokáig a dolgot, hiszen már február 7-én lehull a lepel új masinájukról.

Bottas nem akar úgy járni az Alfánál mint a Mercedesnél

Az Alfa Romeo pilótája remekül érzi magát jelenlegi csapatánál és 2023-ban mihamarabb szeretne leülni tárgyalni a folytatásról, mivel szeretne hosszú távra tervezni a hinwili alakulatnál.

Bottas elárulta, hogy szerinte mi volt Csou legnagyobb erőssége tavaly

Valtteri Bottas úgy véli, hogy újonc csapattársa, Csou Kuan-jü igazán erős bemutatkozó idényt produkált 2022-ben. A finn szerint a kínai legnagyobb erőssége az volt, hogy nem hibázott, ami az újoncokra általában nem jellemző.

A csapatfőnök szerint „Kubica volt az egyik legnagyobb tehetség”

2005-ben Robert Kubica Trevor Carlin csapatában vehetett részt a legendás makaói viadalon, és csak egy hajszállal maradt le a győzelemről. A csapatfőnök pedig már ekkor érezte, hogy a lengyelből nagy pilóta lehet.