hero image

Leclerc: nagy nyomás nezedett ránk Binotto miatt

A Ferrari versenyzője elismerte, nem volt egyszerű a versenyzésre koncentrálniuk a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon, miközben egyre több pletyka keringett a csapatfőnök, Mattia Binotto távozásáról.

Egy történet, amely betekintést adhat Binotto bukásának hátterébe

Bár még nem hivatalos, a legtöbb olasz napilap kész tényként közölte, hogy Mattia Binotto csapatfőnök a 2022-es Forma-1-es szezon végén távozik a Ferraritól. A csapat egykori sajtósa, Alberto Antonini szerint ez nem meglepő Binotto sajátos vezetési stílusa miatt.

„Két F1-es csapatfőnök és egy ex-ferraris is nemet mondott a Ferrarinak”

Az olasz sajtó szerint a Ferrari csapata több jelöltet is megkeresett, hogy átvegyék Mattia Binotto helyét, azonban hárman is nemet mondtak a Scuderiának a beszámoló szerint.

Charles Leclerc-t arról kérdezték, Vasseur veszi-e át Binotto helyét a Ferrarinál

A Ferrari-pilóta Charles Leclerc egy esetleges Mercedeshez való igazolásról, illetve a Frederic Vasseur érkezéséről szóló pletykákról kérdezték, a monacói pedig sejtelmes válaszokat adott.

Leclerc a Mercedesnél? – a monacói reagált a találgatásokra

Charles Leclerc nagy álma vált valóra 2019-ben, amikor csatlakozhatott a Ferrari alakulatához. Bár elsősorban a vörösökkel szeretne révbe érni, mégsem lehet teljesen kizárni, hogy a jövőben csapatot váltson, ha esetleg nem jönnek a remélt sikerek.

Binotto bármelyik pillanatban távozhat a Ferrari éléről – sajtóhír

Az olasz Corriere della Sera úgy tudja, hogy Mattia Binotto lényegében bármikor lemondhat csapatfőnöki posztjáról a Ferrarinál, ami az utóbbi hetek találgatásai után nem is lenne akkora meglepetés.

Vettel: „Ő volt a legnagyobb természetes tehetség, aki ellen valaha versenyeztem!”

Sebastian Vettel jóbarátját, Kimi Räikkönent nevezte a legnagyobb természetes tehetségnek, az alkalmazkodókészségével „idegesítette” is a németet.

Hatalmas autógyártó lehet a Red Bull motorpartnere – német sajtó

Az Auto Motor und Sport az új motorformula kapcsán arról írt, hogy a Red Bull nyitott egy új partner érkezésére, és 2026-tól egy amerikai gyártó érkezhet melléjük, míg a Ferrari egyelőre az FIA miatt hezitál az aláírással.

Verstappen Abu-Dzabiban is győzött, Leclerc a világbajnoki második!

A Red Bull-pilóta Max Verstappen a pole-ból rajtolva Abu-Dzabiban is győzni tudott, míg Charles Leclerc egykiállásos stratégiával tudta megszerezni a világbajnoki második helyet Sergio Perez előtt.