A Forma-1 rajongói izgatottan várják a szezon következő állomását, amely az Egyesült Államokba, Austinba viszi a mezőnyt. A több hetes szünet után visszatérő versenysorozat különleges kihívásokat tartogat.

Az amerikai helyszín miatt a magyar nézők számára szokatlanul késői időpontokban zajlanak majd az események. A pénteki nap egyetlen szabadedzése 19:30-kor kezdődik, amit 23:30-kor a sprintkvalifikáció követ.

A szombati program is feszített tempót diktál. Este 20 órakor rajtol a sprintfutam, majd éjfélkor veszi kezdetét az időmérő edzés, amely várhatóan hajnali 1 óráig tart. A vasárnapi főfutam valamivel korábbi időpontban, 21 órakor indul.

Az Amerikai Nagydíj kulcsfontosságú lehet a világbajnoki címért folyó küzdelemben. Max Verstappen jelenleg 52 pontos előnnyel vezeti a tabellát Lando Norris előtt. A hétvége során összesen 34 pont szerezhető, ami jelentősen befolyásolhatja a bajnokság állását.

A sprintfutam bevezetése új dinamikát hoz a versenyhétvégébe. A pilótáknak pénteken mindössze egy szabadedzés áll rendelkezésükre, hogy összehangolják autóikat a pályával, mielőtt élesben kell teljesíteniük. Ez extra nyomást helyez a csapatokra és a versenyzőkre egyaránt.

Az austini pálya technikai kihívásai és a szokatlan időbeosztás együttesen izgalmas versenyzést ígérnek. Az éjszakába nyúló program különleges atmoszférát teremt, miközben a világbajnoki küzdelem újabb fordulópontjához érkezik a texasi aszfalton.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL