hero image

Az Aston Martin állást foglalt Schumacher állítólagos érkezése és Vettel távozása kapcsán

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/06/02 17:12
Sebastian Vettel nehéz szezont él át az Aston Martinnal. Míg a német a szezon előtt abban reménykedett, hogy a mezőny élén versenyezhet, egyelőre kizárólag a pontokért küzd. A Sportschau-val folytatott beszélgetésben a csapatfőnök Mike Krack bizalmát fejezte ki pilótája felé.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Korábbi pletykák szerint az Aston Martin azon dolgozik, hogy a következő szezonra lecserélje Vettelt. A négyszeres világbajnoknak lejáró szerződése van, így a csapat könnyen megválhat tőle. Ráadásul a csapat egy fiatal pilótával szeretne dolgozni.

Ez lenne Mick Schumacher, aki jelenleg a Haas csapatnál szerepel. Bár a tehetség még nem szerzett pontot az amerikai csapatnak, az Aston Martin állítólag szívesen látná soraiban. Schumacher mellett állítólag más versenyzők is szerepelnek a listán.

A német mellett pedig állítólagosan a legfőbb érvek azok, hogy fiatal, népszerű és valószínűleg lassabb, mint a tulajdonos fia, az Aston Martin másik pilótája, Lance Stroll. Most azonban az Aston Martin megerősítette, hogy szó sincs arról, hogy Vettelt elküldenék.

Krack az interjúban hangsúlyozza, hogy ez nincs tervben, és az Aston Martin inkább Vettellel folytatná, mint egy új pilótával. „Ha van egy olyan versenyződ, mint Sebastian, akkor meg kell próbálnod megtartani őt. Egyszerűen egy extrém vezetési képességek és tapasztalat keveréke, valamint egy nagyon-nagyon pozitív személyiség, aki előrevisz minket."