hero image

Az Aston Martin állást foglalt Schumacher állítólagos érkezése és Vettel távozása kapcsán

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2022/06/02 17:12
Sebastian Vettel nehéz szezont él át az Aston Martinnal. Míg a német a szezon előtt abban reménykedett, hogy a mezőny élén versenyezhet, egyelőre kizárólag a pontokért küzd. A Sportschau-val folytatott beszélgetésben a csapatfőnök Mike Krack bizalmát fejezte ki pilótája felé.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

Korábbi pletykák szerint az Aston Martin azon dolgozik, hogy a következő szezonra lecserélje Vettelt. A négyszeres világbajnoknak lejáró szerződése van, így a csapat könnyen megválhat tőle. Ráadásul a csapat egy fiatal pilótával szeretne dolgozni.

Ez lenne Mick Schumacher, aki jelenleg a Haas csapatnál szerepel. Bár a tehetség még nem szerzett pontot az amerikai csapatnak, az Aston Martin állítólag szívesen látná soraiban. Schumacher mellett állítólag más versenyzők is szerepelnek a listán.

A német mellett pedig állítólagosan a legfőbb érvek azok, hogy fiatal, népszerű és valószínűleg lassabb, mint a tulajdonos fia, az Aston Martin másik pilótája, Lance Stroll. Most azonban az Aston Martin megerősítette, hogy szó sincs arról, hogy Vettelt elküldenék.

Krack az interjúban hangsúlyozza, hogy ez nincs tervben, és az Aston Martin inkább Vettellel folytatná, mint egy új pilótával. „Ha van egy olyan versenyződ, mint Sebastian, akkor meg kell próbálnod megtartani őt. Egyszerűen egy extrém vezetési képességek és tapasztalat keveréke, valamint egy nagyon-nagyon pozitív személyiség, aki előrevisz minket."