Egy újabb érv arra, hogy Lewis Hamiltonnak minél hamarabb csapatváltásra van szüksége, mert már nagyon nem működnek a dolgai a Mercedesnél.

Hamilton eredetileg úgy tervezte, hogy örökre a Mercedes versenyzője marad, ám mivel évek óta még csak futamot sem nyert, esélye sincs a címre, és a csapaton belüli dominanciája gyakorlatilag megszűnt Russell érkezésével, rábólintott a váltásra.

Igazán veszítenivalója nincs, mert magához képest igen gyenge formában van, hét világbajnoki címet gyűjtött, több rekord áll a neve mellett, és a Ferrari őrületesen sok pénzt fizet neki. Más kérdés, az olaszok mennyire aggódnak, látván azt, hogy Hamiltonra néha rá sem ismerni, már az időmérő edzéseken sem.

Kanadában sem jött ki számára a lépés, miután Russell simán verte, megszerezte a pole-t, majd a futamot is előtte fejezte be. Ennek kapcsán egy több mint beszédes felvétel látott napvilágot a világbajnok rekorderről, ami többet mond ezer szónál. Ezt azok is érteni fogják, akik nem beszélik a nyelvet.

Hamiltonnak semmi kedve nem volt reagálni, frusztrált volt a 4. helye miatt, és a tabellán sem áll túl fényesen. Jelenleg 55 ponttal várja a folytatást a 8. helyen Russell mögött, és a Mercedes még mindig nem tért vissza oda, ahol lennie kellene, bár az, amit Kanadában láttunk tőlük, már inkább ad bizakodásra okot, mint sem.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL