hero image

Egy meglepő nevet is bedobott az angol sajtó Mazepin esetleges helyettesítésére

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2022/03/06 20:06
Az angol BBC Nyikita Mazepin szerződésének felbontásáról beszámoló cikkben egy meglepő nevet is bedobott az orosz versenyző esetleges helyetteseként: a Red Bull-junior Jehan Daruvala is esélyes szerintük az ülésre.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Mint ismert, szombat délelőtt a Haas csapata bejelentette, hogy szerződést bontanak eddigi névadó szponzorukkal, az Uralkalival, valamint orosz versenyzőjükkel, Nyikita Mazepinnel – mindezt az orosz-ukrán háború kitörésére adott válaszként tették.

Egyelőre nem tudni, kivel fogja pótolni Mazepint a Haas csapata, vagyis ki lesz Mick Schumacher csapattársa 2022-ben, a sajtóban a legtöbbet a Haas-tartalék Pietro Fittipaldi és a Ferrari-tartalék Antonio Giovinazzi esélyességéről írnak.

Rajtuk kívül még fel szokott merülni a „szupercsere” Nico Hülkenberg és a tavalyi F2-es bajnok Oscar Piastri neve, a BBC viszont egy meglepő versenyzőt is bedobott az esélyesek közé: az indiai Jehan Daruvalát.

Daruvala a Red Bull juniorpilótája, és Narain Karthikeyan óta az első indiai Forma-1-es versenyző lehetne. A 23 éves versenyző 2019-ben harmadik lett az FIA F3-as bajnokságban, az utóbbi két szezont pedig a Carlin csapatánál húzta le a Forma-2-ben, előbb a 12., majd a 7. pozícióban végzett.

Idén a tervek szerint a Prema csapatával, a friss F3-as bajnok Dennis Hauger csapattársaként fog indulni az F2-ben, amennyiben nem húz nagyon meglepőt a Haas, és igazolja le Daruvalát Schumacher mellé – a szükséges pontjai már megvannak a Forma-1-es licenchez.