Max Verstappen és George Russell történelmet írtak, ugyanis hasonlóra csak nagyon ritkán kerül sor a Forma-1-ben.

Már önmagában az nagy meglepetés, hogy a Mercedes ilyen gyors tud lenni Kanadában, amivel a McLaren és a Ferrari helyét vették át. A Red Bull nem tud ennek örülni, mert eltűnt az előnyük, és ez megint egy olyan időmérő volt, amit nem a holland világbajnok nyert meg.

Igaz, ezt most több mint furcsa körülmények között bukta el, mert ugyanazt az időt futotta meg, mint Russell. A jelenleg érvényben lévő szabályok értelmében viszont azé az első hely, aki előbb futotta meg a kört, és ez a Mercedes versenyzője volt, tehát ő rajtolhat az élről, a legjobb helyről.

Russell rendkívül boldog volt, mintha csak világbajnokságot nyert volna. Tudta jól, hogy a Mercedes most talált valamit az új fejlesztéssel, és erősen bíznak abban, hogy megkezdhetik a felzárkózást. Addig Hamilton érthetetlenül gyenge az időmérőkön, sorra kap ki a honfitárától, noha korábban ez volt az erőssége.

A Forma-1 szerkesztői közben készítettek egy remek összeállítást arról, milyen szoros volt a verseny Russell és Verstappen között. Ha kíváncsiak vagytok a két körre egymás mellett, akkor nincs más dolgotok, mint erre a linkre kattintani az extra videós tartalomért.  

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL