hero image
dppi

Leclerc a Ferrari stratégiai változásairól: „Majd az idő megmondja, hogy jó döntések születtek-e”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2023/03/03 13:29
A Ferrari egyik legnagyobb gondja a 2022-es szezonban a gyenge stratégiai döntéshozás volt, ami miatt több futamon is eljátszották az esélyeiket a győzelemre. Idénre már történt néhány változtatás ezen a téren, de hogy ennek milyen hatása lesz, azt egyelőre még nem lehet tudni.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A 2023-as idény megkezdése előtt a Ferrari az eddigi stratégiai vezetőjét, Inaki Ruedát visszaküldte a gyárba, ahol új szerepet kapott, miközben a helyét a bokszfalon Ravin Jain vette át. Erre pedig talán valóban szükség is volt a tavalyi stratégiai bakik után.

Az új csapatvezető, Frederic Vasseur ugyan érkezése után nem akart nagy tisztogatásba és szervezkedésbe kezdeni, de ezt a stratégiai változtatást már meglépte, és többször is beszélt arról, hogy muszáj rendezniük a sorokat ezen a téren is, ha idén nagyobb eséllyel akarnak harcolni a világbajnoki címért.

A csütörtöki sajtónap alkalmával aztán Charles Leclerc véleményét is kikérték erről: „Valóban volt pár módosítás, de nem akarok túlságosan részletekbe menni. Igyekszünk a lehető legjobban eljárni. Fred jött és látott néhány dolgot, de most még túl korai lenne megmondani, mert ennek magára a versenyre is hatása van. Szóval majd kiderül.”

„Igazából majd csak az idő mondja meg, hogy jó döntések születtek-e.” Leclerc alapvetően azonban pozitív Vasseur érkezése miatt, ami nem is meglepő, hiszen ők ketten korábban már több ízben is dolgoztak együtt, és jó véleménnyel is vannak a másikról.

„Most nagyon korai lenne megmondani, de Fred szerintem igazán jó abban, hogy a legtöbbet hozza ki az emberekből azáltal, hogy a legjobb körülményeket biztosítja számukra. Ennek pedig már most látjuk az előnyeit, ami remek. Biztos vagyok abban is, hogy idővel majd még több dolgot fog felfedezni, különösen akkor, ha elkezdődik a versenyzés.”

„Szóval még korai lenne beszélni erről, de azt remek volt látni, hogy milyen hamar beilleszkedett egy ilyen nagy csapatba. Ez is fontos volt.”