Kevin Magnussen szinte az F1 2024-ben érezhette magát, csak épp a valóságban versenyzett, de a végén nem járt jól.

Itt volt az újabb nagy esély a Haas mellett, hogy kiváló eredményt szerezzen az F1-ben, ezúttal a Kanadai Nagydíjon, ahol úgy tűnt, hogy akár nyerhetnek is, ha a körülmények hasonlóan maradnak, de nem így lett.

Az viszont rendkívül emlékezetes volt, ahogyan Magnussen gyakorlatilag pillanatokon belül rágta át a mezőnyön magán. Egyszerűen jól választott gumit, és míg a többiek szenvedtek a köztes gumikon, addig ő az esőgumikon kategóriakülönbséget autózott ki, és már majdnem átvette a vezetést.

A helyzet nem volt egyszerű, mert a pálya száradni kezdett, így nem jöttek be Magnussen számításai, aki esős körülmények között akár dobogós is lehetett volna, feltéve, ha nincs biztonsági autós fázis. Ettől függetlenül is nagyot ment, és erre még egy ideig biztosan emlékezni fog.

Érdemes megnézni a felvételt, ritkán látni hasonlót a Haastól, és mindenki más is meglepődött, nemcsak az amerikai csapat. Hogy mi lesz a dán jövőjével, nem tudni, de ez most nem tett rosszat a karrierjének, az egyszer biztos.  

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL