Max Verstappen, a Red Bull Forma-1-es pilótája elmondta, jobban örül a Brit Nagydíjon elért második helynek, mint amilyen csalódott a győzelemről való lemaradás miatt.

A bajnokság éllovasa kevesebb mint két másodperccel végzett a futamgyőztes Lewis Hamilton mögött, miután az utolsó körökben a Mercedest hajszolta. Verstappen a verseny elején azonban nem tűnt valami magabiztosnak, a harmadik helyen autózott a két Mercedes mögött, amikor Lando Norris és Oscar Piastri is elmentek mellette és még Carlos Sainz is felzárkózott rá.

„Az eleje nem volt valami jó. Próbáltam tartani a lépést, de elfogytak a gumik. Minden túlmelegedett és alig volt tapadás, aztán pedig Lando elment, Oscar elment, elkezdett esni. Akkor már egyáltalán nem volt tapadás” – ismerte el Verstappen a futam utáni sajtótájékoztatón.

„Nem is akartam túl nagy kockázatot vállalni, mert nem volt valami jó érzés, nem volt kényelmes, szóval úgy voltam vele, hogy itt most megpróbálom túlélni. Egy ponton még Carlos is megjelent a buliban, akkor már úgy voltam vele, hogy ez egy elég rossz délután.”

Azonban miután a kemény keverékekre váltott a száradó pályán a verseny közepi záport követően, Verstappen elkapta és megelőzte Norrist a második helyért és Hamiltonra is zárkózott fel a kockás zászlóig.

„A pályán tartottuk az autót, jókor váltottunk a slickekről intermediate-re és vissza, és igazából emiatt maradtam versenyben. Azzal, hogy jó döntéseket hoztunk, jó időben érkeztünk meg és a végén a kemény szintén jó döntés volt, mert hajthattunk vele.”

„A közepes már eleve nem volt jó, szóval a végéig padlógázzal nyomni a keményeken, ez volt a legtöbb, amit tehettünk és másodikak lettünk. Egy ponton én azt hittem, ötödik vagy hatodik leszek. Szóval egy gyenge délutánon teljesítmény terén a másodikak voltunk, ezt elfogadom.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL