Max Verstappen elsőségével zárult a hétvége első és egyetlen gyakorlási lehetősége, de a holland számára egyáltalán nem volt olyan sima ez a 60 perc, mint lehetett volna. A folytatás eközben mindenképpen izgalmasnak ígérkezik.

A sprinthétvégés lebonyolítás miatt nagyon kevés ideje volt a mezőnynek a megfelelő felkészülésre, így a zöld lámpák felvillanása után hamar a pályára hajtott mindenki, hogy megkezdje a körözést a Red Bull Ringen.

Az edzés legnagyobb részében a keményebb abroncsoké volt a főszerep, hiszen mindenki igyekezett a futamra készülni. Ez azt jelentette, hogy a közepes és a kemény keveréken rótták a köröket a versenyzők, némi idő elteltével pedig a két Mercedes betonozta be magát az első két pozícióba.

Lewis Hamilton és George Russell is a keményen érte el a legjobb idejét, később pedig nem is tették fel a lágyat, így az ő valódi teljesítményük még ismeretlen. Az edzés legérdekesebb pillanata az volt, amikor Verstappen alatt a célegyenesben megállt az autó, előidézve ezzel egy rövid piros zászlós periódust.

Valamiféle motorgond lépett fel nála, de miután visszatolták a garázsba a Red Bullját, a holland nagyjából három perc múlva már ismét a pályán volt, így talán nem lehet komolyabb problémáról beszélni. És ha már ott volt, akkor a csapat hazai pályáján meg is futotta az edzés legjobb körét, természetesen már a lágy Pirelliken.

Egyedül csak ő és a másodikként záró Oscar Piastri tudott bemenni 1:06 alá, de az ausztrálnak így is majdnem háromtizedes hátránya volt a címvédővel szemben. Mögöttük a két Ferrari zárt, miközben Lando Norris belehibázott a mért körébe, így az ő valódi tempóját nem láthattuk.

A hétvége programja majd fél 5-kor folytatódik az izgalmasnak ígérkező sprintidőmérővel, az edzés összefoglalóját pedig erre a linkre kattintva nézhetitek meg.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL