Carlos Sainz Jr. nem volt a helyzet magaslatán, aminek Alex Albon is kárát látta, akivel lehetséges, hogy csapattársak lesznek.

Még mindig nem dőlt el Sainz sorsa, akinek hamarosan távoznia kell a Ferraritól. Hiába a jó forma, lehetséges, hogy a mezőny egyik legjobb autójából az egyik leggyengébbe ül át, ami jelentős visszalépés lenne. Márpedig van rá esély, amin korábban csak mosolyogtak, ez most valósággá válhat.

Sainz ugyanis nem kapta meg a Red Bull ülését, hiába pályázott rá, míg a Mercedesnek állítólag nemet mondott, mert csak 1 évre akarták szerződtetni. A McLarennél nem volt esélye, hiszen a britek elégedettek a jelenlegi párosukkal, noha a jó kapcsolat megvan közöttük, versenyeztek már együtt.

Emiatt lehet befutó a Williams, ahol Albon is versenyez. A mezőny egyik leggyengébb csapatában állhatna össze az egyik legerősebb páros, amire talán még nem volt példa a modern F1-ben, de a királykategóriában nincs lehetetlen. Hamarosan bejelentik Sainz jövőjét, ami nem biztos, hogy olyan fényes.

A Ferrari spanyol versenyzője a jó kezdés után sorra dobja el a pontokat, és Leclerc kezd elhúzni tőle. Még mindig sok futam van hátra, de az olyan hibák nem férnek bele, mint Kanadában a hétvégén. Ahelyett, hogy megállt volna Sainz, tovább gurult, és így Albon már nem tudta elkerülni őt.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL