Az F1-es riporter, Will Buxton meglehetősen erős hangvételben írt arról, hogy nem érzi elégségesnek a Red Bull büntetését, és úgy gondolja, a 2008-as Szingapúri Nagydíjhoz lehet hasonlítani, ami Kanadában történt.

Miután Sergio Perez a falba csúszott és a hátsó szárnyát is megtörte, a csapat kérésére még visszahozta a bokszba a sérült autót – emiatt vizsgálni kezdték a Red Bullt és Perezt, a csapat pedig elismerte, azért mondták Pereznek, hogy jöjjön be a bokszba, hogy ne legyen safety car és javuljanak Verstappen győzelmi esélyei.

Az F1 riportere, Will Buxton szokatlanul erős hangvételben reagált arra, hogy mindezért a Red Bull csak pénzbüntetést, Perez pedig 3 rajthelyes büntetést kapott, és a 2008-as Szingapúri Nagydíjhoz hasonlította az esetet.

Mint ismert, akkor a Renault szólt Nelson Piquet Jr.-nak, hogy tegye falba az autóját és okozzon safety cart, hiszen így győzelmi helyzetbe tudta hozni csapattársát, Fernando Alonsót:

„Azt gondolom, hogy a csapatot érintő következmények közel sem elégségesek. A csapat elismerte, hogy azt mondták Pereznek, hogy tudatosan szegje meg a szabályokat, és ezzel veszélyeztesse a többi versenyzőt (ezért van a szabály), hogy elkerüljék a biztonsági autót, amivel tudták, hogy elveszíthetik a győzelmet.”

„Ha megfordítjuk az érvelés kimenetelét, akkor egy csapat azt mondja egy versenyzőnek, hogy szegje meg a szabályokat, hogy biztonsági autót okozzon a győzelem érdekében. Ez azért egy kis különbség.”

„Az egyik eset rajtbüntetést és pénzbüntetést ért. A másik eset a 2008-as Szingapúri Nagydíj” – írta Buxton az azóta már törölt bejegyzésében.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL