Az Alfa Romeo új, hatalmas teljesítményű modelljét még 2023-ban bemutatják, a márka újévi videójában az első részlet is felvillant.

Az Alfa Romeo újabb évre tenné magát a legnagyobb újítók közé. 2022-ben a rég várt Tonaléval bővítették kínálatukat, az aresei márkának azonban 2023-ra is van pár újdonság a tarsolyában, köztük az új nagyteljesítményű modell, amit egyesek szuperautónak, mások hiperautónak tartanak, limitált lesz és ára az 500 millió forintot is meghaladhatja.

Egyelőre nincs sok információ róla, de az első elemét az Alfa Romeo maga villanthatta meg egy teaserben. A gyártó újévi videójában egy nagyon érdekesen megtervezett fényszóró jelenik meg pár villanásra.

A kör alakú hátsó lámpa a 4C-t és a 8C-t idézi fel, bár azokkal ellentétben ez középen függőlegesen ketté van osztva. Ez az apró részlet is elég lesz azonban, hogy felkeltse az Alfához méltó sportkocsira vágyó rajongók érdeklődését.

A modell a 33 Stradale örökébe léphet, de egyelőre nem tudni, mi lesz a neve, ahogy azt sem, hány példányban készül – a 33-as szám egy lehetőség, az eredeti 33 Stradaléből 18 darab készült összesen a 60-as években.

Hogy semmi se menjen kárba a Stellantison belül, az új Alfa Romeo 33 Stradale szellemi utódja a Maserati MC20 alapjait kaphatja majd. A motor a Giulia GTA-ból ismert 2,9-literes V6-os lehet a Formulapassion szerint, ott 540 lóerőt tud.

Egyes pletykák szerint lehet pár darab (vagy akár a sorozat fele is), amely elektromos meghajtású lesz, amire lehet is esély, hiszen az MC20 által használt platform roppant rugalmas és ezt is tudja támogatni.

2023-ban megjelenhetnek az első prototípusok az utakon, a hivatalos bemutató pedig kicsivel később. Nem ez lesz azonban az Alfa Romeo egyetlen új sportkocsija, Jean-Philippe Imparato vezérigazgató már egy kétüléses kabriót is megszellőztetett, a legendás Duetto térhet vissza az utakra.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL