hero image
dppi

Alonso szombaton nem örülne az esőnek

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2023/03/31 10:59
Fernando Alonso, az Aston Martin Forma-1-es pilótája szerint még rengeteg dolguk van az Ausztrál Nagydíjon, miután a pénteki második gyakorlást elmosta az eső.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Alonso volt a leggyorsabb a délutáni szabadedzésen egy 1:18.887-es körrel, mielőtt az eső rákezdett, így a csapatok nagy részének már köztes esőgumin kellett haladnia. A spanyol ideje lassabb volt mint Max Verstappené az első gyakorlásról, ami szintén nem ment zökkenőmentesen, a pálya GPS-rendszere és Logan Sargeant Williamsének lerobbanása miatt is meg kellett szakítani.

Ezek ellenére Alonso elégedett volt a nap alakulásával és sorozatban harmadszor is a dobogót célozná meg. A szabadedzések után így értékelt: „Jó péntek volt és jó volt visszajönni Ausztráliába. Az első szabadedzésen pár alkatrészt teszteltünk, elég simán sikerült elvégezni a programunkat.”

„A délutánt nyilván befolyásolta az eső, szóval holnap még lesz min dolgoznunk. Többet kell megtudnunk a gumikról és az autó versenytempójáról, mert erre nem volt elég idő ma. Eddig azonban úgy tűnik, viselkedik az autó.”

Bár az esőben is folytatódott a körözés, hogy a pilóták kipróbálják, milyenek a 2023-as interek, Alonso száraz szombatban reménykedik: „A holnapi előrejelzés nem mond esőt egyelőre és ennek örülnénk, mert az eddigi két versenyen száraz pályán versenyeztünk.”