hero image

Az FIA is látott egy pár „meglepetést” az eddigi F1-es autóbemutatókon

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2022/02/17 18:46
Az FIA elismerte, hogy őket is lenyűgözte, ahogyan a csapatok a 2022-es technikai szabályokat értelmezték a saját autóikkal.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Az új Forma-1-es autókkal kapcsolatban nem csak az újdonság, ahogyan előállítják a leszorítóerejüket, de az is, ahogyan az FIA felügyeli majd a szabályok „elveinek” betartását.

Amellett, hogy a csapatoknak a korábbinál részletesebben kell egyeztetnie az FIA-val, mielőtt egy újítást felrakhatnának az autójukra, az FIA mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a csapatok ne aknázhassák alá a kitűzött célt: egy olyan aerodinamikai szabályrendszert, ami lehetővé teszi az autóknak, hogy szorosabban kövessék egymást a pályán.

Ez a bemutatók megkezdése előtt kicsit görcsben tartotta az F1-es közösséget, de az eddig látott autók alapján szó sincs arról, hogy minden kocsi ugyanúgy fog kinézni – legalábbis kezdetben.

„Láttunk egy pár meglepetést itt-ott” – idézi Nikolas Tombazist, az FIA technikai igazgatóját a The Race azzal kapcsolatban, mi a véleménye az új kocsikról.

„Vannak olyan részei az autóknak, amelyek máshogyan néznek ki, mint ahogyan mi elképzeltük azokat, ahol a mérnöki kreativitás eltérő megoldásokat hozott létre, mint amire számítottunk.”

„Szerintem sokkal több különbséget fogunk látni kezdetben, mint amire bárki számított, és egyelőre nem aggódunk amiatt, hogy megfúrják a szabályokat – még mindig részben a mi elképzeléseink szerint értelmezik a szabályokat.”