hero image

Az Ukrán Automobil Szövetség az oroszok kitiltását kéri az FIA-ból

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2022/02/28 19:04
Az FAU elnöke arra kéri az FIA-t, hogy tiltsák el Oroszországot és Fehéroroszországot az FIA által szervezett versenyektől, továbbá tiltsák be állami szimbólumaik és zászlóik használatát.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Oroszország csütörtökön indított katonai inváziót Ukrajna ellen, amely nemcsak a politikai és gazdasági életre gyakorolt hatást, hanem a sportvilágra is. Az ukrán motorsport-szövetség az orosz támadás hatására felszólította az FIA-t, hogy tiltsa el a motorsportok orosz licenctulajdonosait, köztük a Forma-1-ben versenyző Nyikita Mazepint is.

Az orosz-ukrán háborús helyzet az F1-ben leginkább a Haas F1 Team csapatot érinti, hiszen az amerikai alakulat legnagyobb támogatója az Uralkali, amelynek logóit azonnal eltávolították a barcelonai teszt során az autóról és a padockból is az orosz katonai offenzíva után, és ezzel együtt Mazepin jövője is kérdésessé vált.

Az elmúlt napokban Oroszország Kijev és több nagyobb ukrán város ellen is rakétatámadásokat indított, a béketárgyalások hétfőn kezdődtek meg a felek között Fehéroroszországban. A Forma-1 a múlt héten jelentette be, hogy nem rendezi meg a szeptemberre tervezett Orosz Nagydíjat Szocsiban, ezt pedig a csapatok és a versenyzők is támogatták.

Sebastian Vettel az elsők között szólalt meg az orosz invázió után, a négyszeres világbajnok leszögezte, akkor sem venne részt versenyen Oroszországban, ha a száguldó cirkusz mégis úgy döntene, hogy rendez ott futamot.