Az Alfa Romeo az első csapat a Forma-1-ben, amely teljes valójában mutatta meg 2023-as indulóját.

Valtteri Bottas és Csou Kuan-jü egy zürichi eseményen leplezték le az új Alfa-gépet, amely az első, ízig-vérig új Forma-1-es autó a Haas, a Red Bull és a Williams bemutatóautója után. A 2022-es szezon konstruktőri versenyét a hatodik helyen záró gárdánál komoly változások történtek a télen.

Miután Frederic Vasseurt kinevezték a Ferrari csapatfőnökévé, helyére a csapat a Sauber vezérigazgatójának szerződtette a McLarentől Andreas Seidlt, hogy megkönnyítse az Audi 2026-os belépését.

A C43-as lesz a csapat utolsó, Alfa Romeo néven szereplő autója, bár eddig is csak a nevét adták igazából a Sauber által fejlesztett kocsiknak, ez az együttműködés pedig, ami 2019-től tartott, az év végén lejár. Ennek ellenére a tízszeres futamgyőztes Bottasnak tetszik, amit látott:

„Végre itt a C43, alig várom, hogy pályára vigyem. Nagyon tetszik az új festés, szerintem jó lépés előre a tavalyitól. Érdekes volt az első szezon a csapatnál, elég jól fejlődtünk együtt és csak egy irány van a számunkra továbbra is: felfelé.”

„Természetesen van még dolgunk annak érdekében, hogy tovább fejlődjünk, de biztos vagyok benne, hogy megvan bennünk az, amivel még jobb eredményeket érhetünk el. Már nagyon várom, hogy újra versenyezhessek, teljesen fel vagyok pumpálva a szezonkezdet miatt.”

Csou, aki a második évét kezdi a csapatnál és a Forma-1-ben is, csapattársa gondolatait visszhangozta, elismerve, hogy az idei szezonban felé is nagyobbak lesznek az elvárások: „Azt hiszem, gyönyörű az új dizájn 2023-ra és már várom, hogy Barcelonában pár nap múlva beleülhessek a rendes bahreini szezonkezdetet megelőzően.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL