hero image

Berger: „Leclerc ezt nem engedheti meg magának”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

FORMA-1

Fontos bejelentés érkezett a magyarországi MotoGP-közvetítésekről

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött a rajtnál Abu Dhabiban, de elhagyta a pályát (videó)

Motorsport.hu
2022/04/27 16:09
A korábban a Ferrarinál is versenyző Gerhard Berger szerint Charles Leclerc az idei szezonban nem biztos, hogy megengedhet magának olyan hibákat, mint amilyet az Emilia Romagna Nagydíj utolsó szakaszában követett el.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Az osztrák expilóta a Sport und Talk aus dem Hangar-7 című televíziós műsorban beszélt a legutóbbi nagydíj történéseiről, és Leclerc mellett a hétvégén mindent megnyerő Max Verstappenre is kitért.

„Én mindig semleges és boldog vagyok, bárki is nyer meg egy ilyen nehéz futamot Imolában. Persze a Red Bullhoz is közel állok. Maxot is szeretem, főleg az agresszív vezetési stílusa miatt” – mondta a Toro Rosso egykori csapatvezetője.

Bergernek persze az egyik szeme sír, a másik nevet, hiszen karrierje során két ízben is megfordult a vörösöknél, tíz győzelméből ötöt velük ért el, így talán nem esett jól neki, amikor látta, hogy Leclerc megforog és majdnem kiesik a versenyből.

„Továbbra is sok barátom van a Ferrarinál, és közel állok az olaszokhoz is. Az viszont jó volt, hogy Max nyert Imolában, mert így izgalmas marad a világbajnokság.”

Ami pedig az éllovas kicsúszását illeti: „Nem engedhetsz meg magadnak ilyen hibákat egy ilyen nehéz bajnokságban. Persze egy kemény csata során előfordulhatnak az ilyesmik, ő viszont teljesen egyedül volt, és a világ összese ideje a rendelkezésére állt.”

„Hét pontot dobott el azzal, hogy hatodikként ért be a harmadik pozíció helyett. Leclerc egy gyors pilóta, ehhez kétség sem férhet, de most fogjuk csak igazán látni, hogy mennyire erős egy teljes éven át tartó bajnoki párharcban” – vélekedett Berger.