David Coulthard nem ért egyet Valtteri Bottasszal az FIA új szabályáról, mely a politikai és társadalmi nyilatkozatok közzétételének korlátozásáról szól. A skót szerint a „mindent vagy semmit” alapú döntés teljesen rendben van.

Az elmúlt hónap egyik nagy változását az FIA jelentette be, melynek értelmében a Forma-1-es pilótáknak ezentúl külön engedélyt kell kérniük az FIA-tól, ha politikai nyilatkozatot szeretnének nyilvánosan közzétenni a versenyhétvégék során.

A hír vegyes fogadtatásra lelt, Vettel és Hamilton minden bizonnyal nem örül ennek a változtatásnak, legutóbb pedig Valtteri Bottas mondta el, hogy a véleménynyilvánítás korlátozása nem a megfelelő út. David Coulthard azonban más állásponton van.

„Kicsit olyan ez, mint az Oscar-díj átadóján a köszönőbeszéd. Ha mindenki él a lehetőséggel, hogy politikai nyilatkozatot tegyen, nincs olyan kérdés, ami ne lenne fontos valakinek” – vélekedett Coulthard az Expressennek.

„Szóval vagy mindent meg kell említenünk, vagy talán jobb, ha egyáltalán nem mondunk semmit, és a sportra koncentrálunk” – tette hozzá, tehát a skót azon a véleményen van, hogy az FIA végül is jó döntést hozott a teljes tilalommal.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL