hero image
Alfa Romeo Sauber F1 Team

Csapatfőnök nélkül marad az Alfa Romeo 2023-ban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2023/01/26 12:29
Csapatfőnököt nem, csak csapatképviselőt jelentett be az Alfa Romeo Sauber, miközben egybehangzó értesülések szerint idővel a „normál” csapatfőnök személye is bejelentésre kerül.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Az már több hónapja hivatalos, hogy 2026-tól az Audi partnere lesz a Sauber a Forma-1-ben, míg az Alfa Romeóval való kollaboráció 2023 végén véget fog érni, és a várakozások szerint ezt követően két átmeneti év fog jönni az istálló életében.

A vezérigazgató posztját a korábbi McLaren-csapatfőnök Andreas Seidl fogja betölteni, a csapat viszont eddig nem nevezte meg, hogy ki fogja átvenni a Ferrarihoz igazoló Frederic Vasseur helyét.

Ma reggel aztán jött a bejelentés, hogy Alessandro Alunni Bravi lesz a csapatképviselő, akinek a feladata a technikai és operatív részleggel való együttműködés, így Seidl a Sauber-csoport növekedésére tud koncentrálni.

A leírás alapján tehát Alunni Bravi egy operatív igazgató és csapatfőnök közötti pozíciót fog betölteni, a nemzetközi sajtó egybehangzó értesülései szerint pedig csak idő kérdése, hogy a korábbi F1-es pilóta Allan McNish megkapja a csapatfőnöki posztot.