hero image

Hatalmas összeget követel az Uralkali a Haastól, az istálló már reagált is!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2022/04/16 08:41
Az Uralkali 13 millió dollárt követel a Haastól a szerződésük egyoldalú felbontása miatt, az amerikai istálló szerint viszont megfelelően jártak el, sőt kompenzáció illetné őket.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Az orosz-ukrán háború kitörése után a Haas úgy döntött, hogy felbontja a szerződését az orosz oligarchához, Dmitrij Mazepinhez köthető Uralkalival, ennek következtében pedig Nyikita Mazepin is elvesztette az F1-es ülését.

A partnerség megszakítása után az Uralkali azt követelte a csapattól, hogy fizessék vissza a már kifizetett összeget, a Haas pedig a Motorsport.com cikke szerint reagált a követelésre, és írja az amerikai alakulat, hogy nekik kellene kompenzációt kapniuk.

A Haas egy záradékra hivatkozik, amely szerint az Uralkali „nem sértheti, nem keverheti vitás helyzetbe, nem teheti nevetségessé és nem sértheti a jóhírét”, így véleményük szerint a szerződés felbontása jogszerű volt, így nem fogják kifizetni a 13 millió dollárt.

Ráadásul egy 8,7 millió dolláros kompenzációs díjat is szeretnének behajtani, ugyanis szerintük körülbelül ekkora mértékű veszteségük származott volna abból, ha megtartják a névadó szponzorukat, lévén az Uralkali közeli kapcsolatot ápol a Kremllel és Vlagyimir Putyinnal.