hero image

Hivatalosan is elhagyja az FIA-t Michael Masi!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/07/13 08:55
Kedden jelentette be az FIA, hogy megválnak Michael Masitól. Ennek oka, hogy a korábbi versenyigazgató az otthonához közelebb, Ausztráliában fog élni, és ott új kihívásokat keres. Az FIA közleménye után, most maga Masi reagált a hírre.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Forma-1 2019 és 2021 közötti versenyigazgatójának nyilatkozata szerint büszke azokra a lehetőségekre, amelyeket Charlie Whiting hirtelen halála óta „Nagy öröm és megtiszteltetés volt számomra, hogy az FIA-t képviselhettem a Forma-1 versenyigazgatójaként" – idézi őt a Motorsport.com.

Masi elsősorban a 2021-es Abu-Dzabi Nagydíjon hozott döntéseivel került a középpontban, amikor egy körrel a vége előtt elrendelte a biztonsági autó behívását, hogy Max Verstappennek még egy utolsó esélyt adjon arra, hogy megelőzze Lewis Hamiltont és megnyerje első világbajnoki címét.

Az FIA szervezetén belül ez a döntés sok kritikát váltott ki, ami végül Masi távozásához vezetett a Forma-1 versenyigazgatói posztjáról. Akkoriban arról volt szó, hogy az FIA-n belül keresnek majd egy másik állást Masinak, most azonban ő maga döntött a távozás mellett.

„Most úgy döntöttem, hogy elhagyom a szervezetet, és visszaköltözöm Ausztráliába, hogy közelebb legyek a családomhoz és a barátaimhoz" – mondta a korábbi versenyigazgató, akinek visszatéréséről is szó volt az elmúlt hónapokban, de ennek fényében már aligha fog megvalósulni.