hero image
dppi

Hülkenberg: a Haas bejelentése óta nem beszéltünk Schumacherrel

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2023/01/13 06:59
A Haas a 2022-es szezon végén jelentette be, hogy nem hosszabbít szerződést Mick Schumacherrel és helyére a veterán Nico Hülkenberget szerződtetik. A két német között sosem volt szoros a kapcsolat, és nem most lettek barátok.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Hülkenberg három év kihagyás után tér vissza a száguldó cirkusz rajtrácsára teljes állású pilótaként, miközben Schumacher a Mercedes tartalékversenyzőjeként folytatja pályafutását.

Hülkenberg a német RTL-nek adott interjújában arra emlékeztetett, hogy bár sokan kritizálják a kinevezését, de azt hajlamosak elfelejteni az emberek, ha nem őt választja az amerikai alakulat, akkor valaki másra cserélték volna le honfitársát.

„Nem beszéltünk Mickkel a Haas bejelentése óta, bár igazából soha nem voltunk beszélő viszonyban. Ő egy teljesen más generáció versenyzője és nem volt közöttünk valódi kapcsolat, mint például Vettellel" - mondta a versenyző.

„Történt, ami történt. Ha nem váltottam volna le Micket, akkor más jött volna a helyére. A Forma-1-ben minden a teljesítményről szól, ha meggyőző vagy és jól vezetsz, akkor kapsz munkát és ajánlatokat. Ha nem teljesítesz jól, akkor nagyon gyorsan körön kívül találod magad" - hangsúlyozta a német.

„Jó érzés visszatérni, máris a korábbi intenzitással edzek. Az elmúlt néhány év sokkal nyugodtabb volt, ha hónapokig nem vezetsz Forma-1-es autót, a G-erők, amelyek nagy hatással vannak a testedre, különösen érződnek. Edzhetsz úgy, mint egy világbajnok, de akkor is szenvedni fogsz" - zárta a Haas újdonsült pilótája.