A McLaren Formula E főnöke, Ian James úgy gondolja, hogy Nyck de Vries minden szempontból alkalmas arra, hogy az FE után az F1-ben is sikeres legyen. A holland egykori csapatfőnöke szerint az Alpha Tauri jól jár a remekül kommunikáló és igazi csapatjátékos de Vries szerződtetésével.

A 2022-es szezon egyik nagy meglepetését Nyck de Vries szolgáltatta, aki Monzában a lebetegedő Alexander Albont helyettesítette egy futam erejéig. A holland pilóta, aki korábban a Forma-2-ben és a Formula E-ben is felért a csúcsra, rögtön élt a lehetőséggel, és pontszerzéssel bizonyította, hogy számolni kell vele a következő idényre.

A kiváló williamses bemutatkozás után, melynek során a csapat állandó pilótáját, Nicholas Latifit is legyőzte, több csapat is jelezte, számításba veszik a holland szerződtetését. A legfőbb esélyes a Haas mellett az Alpha Tauri volt, és Helmut Marko végül lecsapott a kínálkozó lehetőségre, és az Alpine-hoz távozó Gasly helyére szerződtették de Vriest.

„Úgy gondolom, hogy ez nagyon is megérdemelt” – jelentette ki James az Autosportnak, aki jól ismeri de Vriest a Formula E-ből. „Ő olyasvalaki volt, akit a 6. szezon előtt megfigyeltünk, és felismertük a kvalitásait, nem csak versenyzőként, hanem csapatjátékosként is.”

„Bármelyik csapat, amelyiknek vezet, profitálni fog ebből. Megvan a módszere arra, hogy kimondja, amit ki kell mondani, rámutatva arra, hogy hol lehet javítani, de mindezt diplomatikusan, úgy, hogy az emberek nem kapják fel a fejüket.”

„És ez nagyon fontos tulajdonság egy versenyzőnél, különösen egy olyan versenyzőnél, aki egy olyan csapathoz kerül, amely talán még nem használta ki a benne rejlő lehetőségeket, és amelynek még van hová fejlődnie.”

A Mercedes Formula E csapatánál korábban vezetői szerepkört betöltő Ian James szerint a csalódást keltő szezonját követően az Alpha Taurinak pontosan olyan pilótára van szüksége, mint amilyen Nyck de Vries.

„Úgy gondolom, hogy nagyon jó helyzetben lesz, annak ellenére, hogy a Forma-1 egy másik sorozat. Nagyon kemény, és szerintem nem lesz könnyű dolga, de a karaktere szerintem alkalmassá teszi, hogy állja a sarat.”

„Nagyon várom már, hogy lássam, hogyan vág bele az első szezonjába, és hogy miként boldogul” – folytatta James.  „Szerintem ez egy hatalmas sikertörténet a Formula E számára is.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL