Az Alfa Romeo úgy döntött, mindenkinél hamarabb előáll egy 2023-as festéssel, ez azonban nem az istálló idei kinézetét tükrözi, hiszen a művészautót egy svájci művész, BOOGIE álmodta meg, és el fogják majd árverezni azt jótékony célokra.

A 2023-as autóbemutatók a mai nappal megkezdődtek, az Alfa Romeo pedig úgy döntött, a február eleji saját eseményük előtt még megörvendeztetik a rajongókat egy egyedi dizájnnal, melyet a bázeli művész tervezett és alkotott meg.

Az autót az év során több helyen is kiállítják majd, mielőtt elárvereznék az F1 Authenticsen keresztül, hogy ezzel gyűjtsenek pénzt az istálló jótékonysági partnere, a Save the Children számára.

„Nem gyakran kap az ember olyan ajánlatot, hogy festést készíthet egy Forma–1-es autóhoz. Igazából ez egy egyszeri alkalom az életben, és az, hogy mindezt egy svájci bázisú csapat számára tehetem meg, még különlegesebbé teszi számomra az egészet” – mondta BOOGIE.

„A dizájnommal megpróbáltam a csapat szellemiségét megörökíteni: a betűk, melyek összeállnak, hogy megalkossák a művet, az összes embert, partnert és szervezetet szimbolizálják, akik hozzájárultak ennek az autónak a megalkotásához.

„Az Alfa Romeo F1 Team Stake túlmutat a nevén: egy olyan emberekből álló csoport, melynek víziója több a részek összességénél.”

Ez tehát nem az alakulat 2023-as festése lesz, hiszen azt majd február 7-én, Zürichben fogják leleplezni, és az új főtámogató, a Stake révén, illetve az Orlen távozása után várható némi átalakulás ezen a téren.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL