hero image
Twitter/Scuderia AlphaTauri

Megújult festéssel támad az AlphaTauri idei autója, az AT04!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2023/02/13 12:23
Az AlphaTauri istállója múlt hétvégén, a New York-i divathéten leplezte 2023-as versenyautójának kinézetét, majd nem sokkal később a valódi modellről is közzétettek néhány számítógépes fotót. Az előző évek megszokott árnyalataihoz pedig most egy új szín is csatlakozott.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Franz Tost csapatfőnök, Juki Cunoda, illetve az istálló újonca, Nyck de Vries mind jelen voltak New Yorkban, hogy a nagyközönség előtt rántsák le a leplet az AT04 festéséről, a bemutató pedig elég stílusosra sikerült.

Azért is választotta a csapat ezt a helyszínt, mert az AlphaTauri egyben ruhamárka is, és a cég az idei évtől kezdi forgalmazni termékeit az Egyesült Államokban, az új őszi/téli kollekciójukat pedig a mostani divathéten mutatták be.

Ami viszont magát az autót illeti, az alapszínek nem változtak, tehát maradtak a 2020 óta megszokott sötétkék-fehér kombinációnál, harmadik színnek azonban idénre csatlakozott ezekhez a piros, köszönhetően a lengyel olajvállalat, az Orlen érkezésének, akik eddig az Alfa Romeo szponzorai voltak.

A piros elsősorban az első kerékszárnyakon, a glórián, a tükrökön, a Venturi-csatornák kezdeténél, valamint a hátsó szárnyon kapott helyet, remekül kiegészítve a már megszokott dizájnt.

Az AlphaTauri ezzel az autóval mindenképpen szeretne jobb eredményeket elérni, mint elődjével, hiszen tavaly csak a kilencedik helyen zártak a konstruktőrök között. Franz Tost csapatfőnök a bemutatón el is mondta, hogy reményei szerint az AT04 már jobban fel tudja majd venni a versenyt a közvetlen riválisokkal.

„Szerintem az egész mezőny jóval közelebb lesz egymáshoz. Persze a három élcsapat még mindig előnyben van az infrastruktúra és a létszám terén, de ettől függetlenül úgy hiszem, hogy 2023-ban az autók jóval kiegyenlítettebb csatát vívhatnak majd.”

A faenzai gárda sok másik csapathoz hasonlóan hamarosan pályára is gurul az új autójával, hogy egy filmes nap keretében tudják felmérni, minden rendszer megfelelően működik-e. Ők az olaszországi Misanót választották erre a célra, a bejáratásra pedig február 14-én fog sor kerülni.