hero image

Nico Hülkenberg pótolhatja Mazepint, ha az oroszt száműzik

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

FORMA-1

Fontos bejelentés érkezett a magyarországi MotoGP-közvetítésekről

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött a rajtnál Abu Dhabiban, de elhagyta a pályát (videó)

Motorsport.hu
2022/03/01 15:35
A Haas csapata foghatja a fejét, amennyiben orosz versenyzőjük, Nyikita Mazepin nem tudja elkezdeni a szezont az orosz-ukrán háború miatt.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Nyikita Mazepinnek az ukrajnai orosz invázió miatt kell féltenie helyét a Haas F1-es csapatán belül. Nico Hülkenberg lehet az egyik név az amerikai istálló listáján, ám a Haas egyelőre nem vette fel a kapcsolatot a német veteránnal.

A Bild Hülkenberget logikus választásnak nevezi, mert tapasztalt, és már ismeri az új, 2022-es autókat is, elvégre az Aston Martin csapatnál tartalékversenyzőként rengeteget szimulátorozott. Egyelőre azonban nem történt megkeresés. Ez nem is olyan furcsa, hiszen az FIA keddre újabb rendkívüli ülést tűzött ki, és logikus, hogy a Haas ezt szeretné megvárni.

A megbeszélés tárgya természetesen az ukrajnai helyzet és közvetve Mazepin helyzete is lesz, ugyanis könnyen lehet, hogy Mazepin nem kap tartózkodási engedélyt azokban az országokban, ahol a nagydíjakat rendezik. Ennél fogva könnyen elképzelhető, hogy a Haas kénytelen lesz új pilóta után nézni.

Kérdéses azonban, hogy Günther Steiner csapatfőnök ezt akarja-e. A főszponzor Uralkali úgy tűnik, végleg távozik, ami azt jelenti, hogy a Mazepin által hozott milliók elveszhetnek. Mazepin édesapja ugyanis az orosz cég egyik vezetője, a Haas számára így évente mintegy 25-30 millió euróval csökkenne a költségvetés a Bild szerint. Mazepin pedig nem feltétlenül a teljesítményével erősíti a csapatot, mint azt sokan feltételezik.