hero image
dppi

Perez ismét reagált a tavalyi csapaton belüli botrányra: "Nincs egó, csapatban gondolkodunk"

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Michael Schumacher egészen döbbenetes kiesése a 2005-ös Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A Forma-1 történetének egyik legfélelmetesebb bukása (videó)

FORMA-1

Alonso győzelemmel ünnepelte a 200. nagydíját a Ferrarival

FORMA-1

Michael Schumacher 22 évvel ezelőtt már 56 F1-es győzelemnél járt

Motorsport.hu
2023/02/04 14:49
A tavalyi Brazil Nagydíjon történtekre reflektálva a Red Bull 2023-as autójának bemutatóján Sergio Perez elmondta, mostantól a csapat érdeke lesz a prioritás.
Ajánlott Hülkenberg félelmetes F1-es bukása után megfagyott a levegő

Amilyen sima szezonja volt a Red Bullnak 2022-ben, annyira volt meglepő látni összekapni Max Verstappent és Sergio Perezt a Brazil Nagydíjon. A háború oka az akkor már kétszeres világbajnoknak címzett csapatutasítás volt az utolsó körben, miszerint adja át a negyedik helyet és az ezzel járó plusz egy pontot az egyéni pontverseny második helyéért harcoló mexikóinak.

Tapasztalt kollégája zokon vette, hogy a holland megtagadta ezt, a rádióban és a spanyolajkú sajtóban is hangot adva csalódottságának, azt is megjegyezve, hogy legalább egy bajnoki címet neki köszönhet Verstappen.

A kétszeres világbajnok közege ezt nem fogadta jól, azzal vágtak vissza a hozzá közel álló oldalak, hogy a balhé valódi oka még a Monacói Nagydíj időmérője volt, ahol Perez állítólag szándékosan tette falba az autót, hogy csapattársa elől rajtolhasson – végül meg is nyerte a versenyt.

A Red Bull vezetése, azaz Christian Horner és Helmut Marko válságértekezleten igyekeztek rendezni a sorokat, mely után a két versenyző már azt mondta a médiának, hogy minden kitisztult és nagyszerű a kapcsolatuk. Erről kapott kérdést a csapat 2023-as festésének bemutatóján Perez is, aki így felelt arra, van-e még feszültség köztük Verstappennel: