hero image

Perez tavaly óriási nyomás alatt versenyzett, idén azonban már más lesz

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Rosberg: Hamilton számára tovább rontja a helyzetet Angela Cullen távozása

FORMA-1

Kulcsember távozik a McLarentől, a Ferraritól érkezik pótlás! – hivatalos

FORMA-1

Hornert arról kérdezték, a Red Bullhoz igazolhat-e Hamilton

FORMA-1

20 éve történt: Kimi Räikkönen megszerzi első F1-es futamgyőzelmét

Motorsport.hu
2022/03/03 14:05
A Red Bull mexikói pilótája tavaly megküzdött a nyomással, idén azonban már sokkal felszabadultabban ül bele az autóba, hogy még magasabbra tegye a lécet.
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

Sergio Perez második szezonját kezdi a Red Bull Racingnél. Bár tavaly még szoknia kellett az osztrák csapat teljesítményszintjét, az idei szezonnal kapcsolatban magasak az elvárásai. Ezt ő maga is jól érzékeli, ahogyan azt a Marcának nyilatkozta.

Pereznek 2021-ben azt kellett megoldania, ami Pierre Gaslynak és Alexander Albonnak nem sikerült: megküzdeni Max Verstappennel. A holland az elmúlt évben ismét a formáció erősebb pilótája volt, így Pereznek át kellett adnia a helyét csapattársának. Ennek ellenére Perez a szezon végén megmutatta, hogy értékes lehet a csapat számára, ugyanis nagyban hozzájárult Verstappen sikeréhez.

A Red Bull úgy döntött, hogy továbbra is támogatja a mexikói pilótát, és reméli, hogy Perez második évében is eléri a kívánt szintet. A pilóta arra is számít, hogy 2022-ben még többet tehet csapatáért. Elmondása szerint ugyanis tavaly óriási nyomás volt rajta, idén viszont már felszabadultabban versenyezhet.

„Az első futamtól kezdve nagyon magasak voltak az elvárások. Nehéz volt azonnal egy olyan csapat szintjén lenni, amely a bajnoki címért küzd. Néha mentálisan is nehéz volt, de szerencsére sikerült túljutnunk rajta" - reflektált Perez a spanyol lappal folytatott beszélgetésben.