hero image

Ricciardo szerint Miamiban egy kicsit nagyobbak lesznek a különbségek

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2022/05/01 07:46
A McLaren versenyzője, Daniel Ricciardo imádja a bulikat, és az Egyesült Államokat is. Az ausztrál ezért alig várja a közelgő Miami Nagydíjat. Az a tény, hogy egy új pályáról van szó, még inkább lelkesíti.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

A The Daily Show című amerikai tévéműsorba látogatott el Daniel Ricciardo, aki előre tekint a következő F1-es hétvégére, amikor egy ismeretlen pályára megy a száguldó cirkusz: „Ez egy kihívás. Vannak olyan pályák, amelyeken csukott szemmel végig megyek, és egy másodperc alatt el tudom képzelni az egész pályát".

Miamiban minden versenyzőnek szoknia kell majd az új körülményeket, ezért fontos lesz a koncentráció fenntartása: „Nem akarom azt mondani, hogy nehéz, de egy nagyvárosban, Miamiban a Hard Rock stadion körül autózunk, és őrületes lesz." Ricciardo szerint a pálya nagy kihívást fog okozni, ugyanakkor örül, hogy nem a „semmi közepén” fognak versenyezni.

Ricciardo kedden már a szimulátorban volt, hogy ráérezzen a pálya vonalvezetésére. A legtöbbet azonban a szabadedzéseken tanulhatják majd, ugyanakkor az ausztrál szerint ez egy nagyszerű esély arra, hogy a pilóták megmutassák kvalitásukat. „Lehetőséget ad arra, hogy esetleg találj valami gyorsabbat a többinél. Ennek eredményeképpen nagyobb lehet a különbség köztünk” – mondta.

Az ausztrál számára fontos lenne, hogy egy jó hétvégét teljesítsen, ugyanis sokan már megkérdőjelezik a helyét a McLarennél. Az ausztrál számára egyre kevesebb idő áll rendelkezésre, hogy elérje célját, méghozzá a bajnokság megnyerését, amelyre valószínűleg idén sem lesz lehetősége.