hero image

Schumacher egy potenciális ferraris lehetőségről: szívesen megmutatnám, mit tudok

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2022/08/05 09:03
A Ferrari által támogatott Mick Schumacher nemrég egy RacingNews365-tel készített interjú során beszélt az elmúlt időszakban mutatott fejlődéséről, valamint a jövőbeli reményeiről, köztük egy ferraris beugrással.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

Schumacher kijelentette, hogy készen állna rá, hogy beugorjon a Ferrarihoz, amennyiben a jövőben szükségük lenne az ő szolgálataira. A német második F1-es szezonját tölti, és miközben az év eleje nagyon döcögősen indult nála, az utóbbi időszakban már sokkal jobb teljesítmény mutat.

A tél folyamán ő is a Ferrari egyik tartalékpilótájává avanzsált, ami azt jelenti, hogy ha valamelyik állandó versenyző kidőlne a sorból, akkor helyettesíthetné őt. A média képviselői meg is kérdezték tőle, hogy készen állna-e egy ilyen lehetőségre.

„Igen, igen. Az autóink persze nem egyformák, de hasonlóak. Lényegében a Ferrarival növök fel 2019 óta, és úgy érzem, értem a teljes folyamatot. Nagy örömmel ugranék be és mutatnám meg, hogy mit tudok.”

Mindez azok után érkezik, hogy Schumacher jobb formába lendült, és nemrég megszerezte első F1-es pontjait is Silverstone-ban, amire aztán Ausztriában még rá tudott tenni egy lapáttal, hiszen ott hatodikként intették le.

„Az F1-ben mindig van nyomás, nem igaz? Csak annyira vagy jó, mint a legutóbbi futamod, jelenleg tehát boldog vagyok” – mondta még a Francia Nagydíj helyszínén. „Persze azt is megértem, hogy nincs időnk hátradőlni. Mindig keresni kell a teljesítményt, és mi is mindent megpróbálunk, hogy gyorsabbá tegyük az autót. A fókusz továbbra is azon van, hogy fejlődjünk, jobbak legyünk és jobb helyezéseket érjünk el.”

Schumacher végül még arra is kitért, milyen a közös munka Günther Steiner csapatfőnökkel, kinek stílusa olykor igazán nyers tud lenni. „Mindenki olyan, amilyen, és Günther nagyon egyedi módon intézi a dolgait.”

„A nyomás sokszor előkerül, és én talán jobban tudok teljesíteni nyomás alatt. Ez pozitívumnak mondható, mert ha egy bajnoki csatát vívsz, akkor ott mindig lesz nyomás.”

Amikor megkérdezték őt, hogy Steiner vele is ugyanolyan egyenes-e, mint a médiával, a német tehetség így felelt: „Szerintem igen. Ő egyike azon keveseknek, akik nem beszélnek mellé, és elmondják, amit gondolnak. Ehhez mindig alkalmazkodnod kell. Én még nem találkoztam ilyennel, ezért meg kell tanulnom ezt kezelni. Úgy érzem, sikerül is.”