hero image

Schumacher „hosszú távra jobb választás lett volna a Haasnak”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2023/01/17 08:59
Mick Schumacher két évet töltött a Haasnál, de a tavalyi szezon végén nem hosszabbítottak vele szerződést. A helyére Nico Hülkenberg érkezett, aki három idény kihagyása után kap ismét lehetőséget az F1-ben. A korábbi pilóta, Marc Surer azonban úgy látja, hosszabb távon rosszul döntöttek az amerikaiak.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A formel1.de-nek nyilatkozva beszélt arról Surer, hogy Hülkenberg talán rövidebb távon jobban megérheti a Haasnak, hiszen stabilabb pontszerzési lehetőséget biztosít, amennyiben az autójuk is képes lesz erre, viszont Schumacher esetében még nem láttuk igazán, mire lenne képes.

„Mick esetében most valaki olyanról beszélünk, aki lényegében két tanulóévet töltött el a Forma–1-ben, de aztán megszabadultak tőle. Lehet, hogy éppen 2023-ban jött volna számára az áttörés, ez tehát egy kétélű fegyver.”

„Rövid távon tehát azt mondanám, igen, a tapasztalt és éhes fickó jobb döntés egyetlen szezonra. Mick azonban hosszú távra jobb választás lett volna, mert többször is megmutatta, például a mexikói időmérőn, hogy megvan a tehetsége.”

„Szerintem még nem láttuk a legjobb formáját. Nagyszerű versenyző, és megvan benne a potenciál arra, hogy világbajnok legyen. Láthattuk már a kisebb kategóriákban, a Formula 3-ban és Formula 2-ben is, hogy ha összeáll számára minden és érzi az autót, akkor képes a jó eredményekre.”

Ami pedig Hülkenberget illeti a Haasnál, Surer úgy látja, a rutinos német képes lesz teljesíteni. „Komoly tehetség. A sebesség terén általában hozza a szintet. Nem egy érzékeny pilóta, mindig képes volt megbirkózni egy túlkormányzott vagy alulkormányzott autóval.”

„Ebből a szempontból egyértelműen jó választás, csak egyszerűen nem volt szerencséje a dobogóra kerülés terén. Szóval még maradt lerendeznivalója az F1-ben.”