hero image

Újabb éjszakai verseny és utcai pálya csatlakozik a Forma-1-es versenynaptárhoz! – hivatalos

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/03/31 11:29
Magyar idő szerint csütörtök hajnalban érkezett a bejelentés, mely szerint 2023-tól tovább bővül az egyesült államokbeli versenyek száma: Las Vegas is futamot fog rendezni.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Amióta a Liberty Media tulajdonában van a Forma-1, nem titkolt cél az Amerikában való terjeszkedés, többek között emiatt rendeznek idén már Miamiban is nagydíjat, ezzel 2022-re kettőre emelkedett az egyesült államokbeli futamok száma.

Magyar idő szerint hajnalban pedig bejelentették a hírt, amit már egy ideje sejteni lehetett: 2023-tól Las Vegas-i Nagydíj is lesz a Forma-1-ben, így Austinnal együtt már háromszor látogat az USA-ba az F1.

Ráadásul nem egy „normál” versenyhétvégét fognak rendezni a 6,1 km-esre tervezett aszfaltcsíkon, amelyen a számítások szerint a végsebesség 340 km/óra felett lehet, ugyanis a versenyt helyi idő szerint szombat este fogják megrendezni.

Ez magyar idő szerint vasárnap hajnal 4 órát jelenthet, a futamot pedig 2023. november 25-re ütemezték. A legutóbbi Las Vegas-i Nagydíjra 1982-ben került sor, akkor Michele Alboreto tudott diadalmaskodni.