A Sky Germany értesülései szerint az F1-es csapatok jóváhagyták a sprintfutamos hétvégék formátumának átdolgozását, így Azerbajdzsánban már egy módosított menetrend debütál.

Stefano Domenicali az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén elmondta, nem kell attól tartani, hogy megszűnnek a szabadedzések a Forma-1-ben, de a számok csökkenhet. A vezérigazgató szerint a nézők nem azért jönnek ki a lelátókra, hogy a szabadedzéseket nézzék:

„Természetesen a pilótáknak időre van szükségük ahhoz, hogy gyakoroljanak. De a versenyre kilátogató nézők azért jönnek, hogy az erőt és a teljesítményt láthassák a pályán.”

„Minél több lehetőséget adunk a csapatoknak és a pilótáknak arra, hogy megmutassák, mire képesek, annál jobb lesz a show. A versenyzőkkel és a csapatokkal jelenleg is azon gondolkozunk, mi lehet a legjobb terv ennek a megvalósítására.”

A Sky Germany információi szerint már sikerült is megegyezni Domenicali „tervével” kapcsolatosan, és jóváhagyták a csapatok az új formátumot. Ez azt jelentené, hogy a sprinthétvégék menetrendje átalakul.

A pénteki nap az FP1-gyel indul, majd az időmérővel folytatódik, ez az időmérő viszont csak a vasárnapi futam rajtrácsát alakítaná ki. Szombaton egy újabb időmérőt tartanának, amely a sprint rajtrácsát alakítja ki, majd szombat délután jön a sprintfutam, vasárnap délután pedig a nagydíj.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL