Max Verstappen a mogyoródi Magyar Nagydíj alakulásától függetlenül már egészen biztosan listavezetőként vonulhat a nyári szünetre és a dolgok jelenlegi állása szerint nehéz elképzelni, hogy ne védje meg bajnoki címét.

A holland számára a lehető legjobban alakult a franciaországi versenyhétvége, hiszen legnagyobb riválisa nem szerzett pontot, miközben neki sikerült idei hetedik futamgyőzelmét bezsebelnie, ezzel 63 pontosra növelte előnyét Charles Leclerc-rel szemben.

A regnáló világbajnok azonban nem dől hátra, a nagynak nevezhető különbség ellenére továbbra is úgy gondolja, a Ferrari számára még mindig van visszaút, és azt is látja, miben vannak hátrányban a maranellóiakhoz képest.

„Természetesen, nagyszerű, hogy ekkora az előnyöm, de sok minden megtörténhet, szeretnék koncentrált maradni. Sokkal jobb egykörös tempóra van szükségünk.“

„A következő, budapesti verseny kicsit nehezebb lesz számunkra, ahol a Ferrari szerintem nagyon gyors lesz. A lehető legtöbb pontot kell szereznünk, még akkor is, ha ez a pálya nem fekszik nekünk“ - vélekedett a holland.

Verstappen ismeri, a Ferrari összességében jobb csomaggal rendelkezik a kvalifikációkat illetően, de a Red Bullnál keményen dolgoznak azon, hogy ezt a különbséget eltüntessék. 

„Nyilvánvalóan nagy az előnyünk, de ha reálisan nézzük a dolgokat, talán egy kicsit nagyobb, mint amekkorának lennie kellene, legalábbis a két autó közti különbséget figyelembe véve“ - tette hozzá Verstappen.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL