hero image
dppi

„Veszélyben” a Forma-1-es Olasz Nagydíj

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2023/04/27 11:41
Az olasz miniszterelnök-helyettes Matteo Salvini azt nyilatkozta, hogy veszélyben van a monzai Olasz Nagydíj, viszont mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy az F1-es naptárban maradjon a helyszín.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A 2020-as szezon óta minden évben legalább két olaszországi verseny szerepel a Forma-1-es versenynaptárban, Imola és Monza helye pedig – egyelőre – stabil, így a következő években is kétszer látogat Itáliába az F1.

Azonban Monza szerződése 2025-ben lejár, a Liberty Media pedig azt követeli a legendás versenypálya vezetésétől, hogy fejlesszenek a pályán. Emellett további nehézség, hogy a jegyeladások egyik olasz helyszínen sem alakulnak úgy, mint remélték:

„Be kellett tartanunk a Forma-1-gyel kapcsolatos kötelezettségeinket, de nem úgy alakulnak a jegyeladások, mint ahogy azt reméltük” – mondta az Olasz Autóklub elnöke, Angelo Sticchi Damiani.

Az olasz miniszterelnök-helyettes Matteo Salvini ennél is tovább ment, és az Autosprintnek arról nyilatkozott, hogy veszélyben van az Olasz Nagydíj:

„A Monza GP veszélyben van. Miniszterként mindent meg fogok tenni azért, hogy megmaradjon a történelmet és hagyományt jelentő monzai F1-es futam” – mondta Salvini.

Az is aggodalomra adhat okot, hogy nemrég törölték az egyik imolai versenyt, a helyszín állítása szerint viszont az idei F1-es futamrendezés nem forog veszélyben.