A Miami Nagydíj 53. körében történt, hogy a barátok és honfitársak, Mick Schumacher és Sebastian Vettel ütköztek egymással, miközben a kilencedik helyért csatáztak, ezzel pedig mindkettejük esélye elúszott a pontszerzésre.

Schumacher élete első F1-es pontjaiért harcolt Esteban Oconnal, amikor szélesre futott a 17-es kanyarnál, ennek következtében pedig a szemfüles Vettel mindkét ellenfelét megelőzte. Az 1-es kanyar felé menet aztán Schumacher vissza akart támadni, és egy bátor manővert próbált meg a belső íven, de eltalálta Vettel autóját.

A négyszeres bajnok megforgott, és mivel Aston Martinjának padlólemeze komolyan károsodott, ezért ki is állt a versenyből. Schumacher eközben ugyan folytatni tudta, de be kellett mennie a bokszba egy új első szárnyért, így végül csak a 15. lett.

A versenyirányítás senkit sem büntetett az esetnél, és egyik érintett pilóta sem akarta egyértelműen a másikat okolni. Ebben vélhetően annak is nagy szerepe volt, hogy a mezőny két németje valóban remek kapcsolatot ápol egymással.

„Nem számítottam rá, mondjuk úgy. Természetesen kár azért, hogy összeütköztünk, mert így mindkettőnk futamának vége volt, nem szereztünk pontokat, szóval tényleg kár érte” – nyilatkozta Vettel, aki csak a bokszutcából kezdhette meg a futamot, mivel a rajt előtt nem volt megfelelő hőmérsékletű az üzemanyag az autójában.

„Csalódott vagyok Mick és magam miatt is, mert egy jó lehetőséget veszítettünk el a pontszerzésre. Nem is tudom, nem számítottam rá, de még meg kell néznem. Amikor megláttam, akkor már késő volt, ezért egymásnak mentünk.”

Ami Schumachert illeti, ő elmondta, hogy szeretné megbeszélni az esetet mentorával. „A kocsiban ülve nehéz ezt megítélni. Szóval meg kell várnom, hogy lássam, miként festett kívülről. Szerintem azt is jó lesz hallanom, hogy Seb mit gondol róla. Most innen kell továbblépnünk.”

Úgy tudni egyébként, hogy közvetlenül a viadal után nem találták meg egymást, így nem tudtak beszélni, de később aztán telefonon keresztül vitatták meg az incidenst a németek. Schumacher, aki jól ment a Miami Nagydíj során, elmondta még, hogy bár a pontszerzés most sem jött össze, de azért így is vannak pozitívumok, melyeket magukkal vihetnek.

„Szerintem megvolt a sebességünk. Még Estebant is sikerült magunk mögött tartani a lágy abroncsokon, tehát a tempónk erős volt, a keményen pedig tartani tudtuk az előttünk autózokat. Jól nézett ki, de aztán az utolsó pár kör kaotikusra sikerült.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL