Az Aston Martin versenyzője, Sebastian Vettel arról beszélt, hogy motivációs szempontból mennyivel nehezebb egy olyan csomaggal dolgozni, amelyen nem feltétlenül jár jutalommal az erőfeszítés.

Azt követően, hogy a szezon első két versenyét ki kellett hagynia Sebastian Vettelnek a koronavírus-fertőzése miatt, Ausztráliában többször is kicsúszott és a futamot sem tudta befejezni, így nem voltak biztatóak az előjelek Vettel és az Aston Martin számára.

A káoszt is hozó Emilia-Romagna Nagydíjon viszont kettős pontszerzéssel zárt a silverstone-i bázisú alakulat, miután Vettel a nyolcadik, Stroll pedig a tizedik helyen ért célba a száradó pályán megrendezett versenyen.

A leintés után a négyszeres világbajnok arról beszélt, mennyivel nehezebb egy gyenge csomaggal dolgozni, hiszen ilyenkor sokszor nem jár „jutalomfalat” az erőfeszítéseikért:

„Szétdolgozod magad, és amikor jó csomagod van, akkor könnyű jó eredményeket szerezni. Ez a helyzet viszont nehezebb, mert nem kapsz jutalomfalatot a verseny után. Tehát ez olyan, mintha úgy próbálnád rábírni a kutyádat az ugrásra, hogy nem adsz neki jutalomfalatot.”

„De boldog vagyok az eredmény miatt, kiváló eredmény a nyolcadik hely a csapat számára. Sok dolog tűnik biztatónak jelenleg” – tette hozzá Vettel, aki azt is elmondta, hogy ez egy győzelemmel ér fel az Aston Martin számára.

„Nagyon fontos lesz a következő néhány hónap, ami meg fogja határozni a szezon további részének irányát. Hibás döntés lenne máris leírni az idényünket, a következő néhány hónapban már pontosabban fogjuk látni, hogy hol állunk” – fogalmazott a német a Speedweek szerint.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL