hero image

Vettel jutalomfalatokhoz hasonlította az Aston pontszerzését

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2022/04/26 14:16
Az Aston Martin versenyzője, Sebastian Vettel arról beszélt, hogy motivációs szempontból mennyivel nehezebb egy olyan csomaggal dolgozni, amelyen nem feltétlenül jár jutalommal az erőfeszítés.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

Azt követően, hogy a szezon első két versenyét ki kellett hagynia Sebastian Vettelnek a koronavírus-fertőzése miatt, Ausztráliában többször is kicsúszott és a futamot sem tudta befejezni, így nem voltak biztatóak az előjelek Vettel és az Aston Martin számára.

A káoszt is hozó Emilia-Romagna Nagydíjon viszont kettős pontszerzéssel zárt a silverstone-i bázisú alakulat, miután Vettel a nyolcadik, Stroll pedig a tizedik helyen ért célba a száradó pályán megrendezett versenyen.

A leintés után a négyszeres világbajnok arról beszélt, mennyivel nehezebb egy gyenge csomaggal dolgozni, hiszen ilyenkor sokszor nem jár „jutalomfalat” az erőfeszítéseikért:

„Szétdolgozod magad, és amikor jó csomagod van, akkor könnyű jó eredményeket szerezni. Ez a helyzet viszont nehezebb, mert nem kapsz jutalomfalatot a verseny után. Tehát ez olyan, mintha úgy próbálnád rábírni a kutyádat az ugrásra, hogy nem adsz neki jutalomfalatot.”

„De boldog vagyok az eredmény miatt, kiváló eredmény a nyolcadik hely a csapat számára. Sok dolog tűnik biztatónak jelenleg” – tette hozzá Vettel, aki azt is elmondta, hogy ez egy győzelemmel ér fel az Aston Martin számára.

„Nagyon fontos lesz a következő néhány hónap, ami meg fogja határozni a szezon további részének irányát. Hibás döntés lenne máris leírni az idényünket, a következő néhány hónapban már pontosabban fogjuk látni, hogy hol állunk” – fogalmazott a német a Speedweek szerint.