hero image

Vettelnek el kellett távolítania a sisakjáról a „vitatott zászlót”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton nem kérdezett, büntetett a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Újabb nézetből Fernando Alonso mágikus startja a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

Motorsport.hu
2022/03/12 17:13
Az Aston Martin pilótája péntekről szombatra változtatott a sisakjának festésén, ugyanis az egyik zászló miatt a Ciprusi Automobil Szövetség panaszt tett az FIA-nál.

A bahreini téli teszteken Sebastian Vettel egy módosított sisakfestéssel vezeti az Aston Martin AMR22-est, az orosz-ukrán háború miatt a „No War”, azaz „Ne legyen háború” üzenet mellett az ukrán zászló színei, valamint több mint 250 zászló is megtalálható a négyszeres világbajnok sisakján – szombat óta viszont eggyel kevesebb.

Ugyanis a Ciprusi Automobil Szövetség panaszt tett az FIA-nál, mivel Vettel sisakján a csak Törökország által elismert ország, az Észak-ciprusi Török Köztársaság zászlója is szerepelt, és arra kérték az FIA-t, hogy büntesse meg a csapatot és a pilótát.

Az Aston Martin szóvivője péntek este a RaceFansnek megerősítette, hogy eltávolították a zászlót a sisakról, a sisak tervezője, Jens Munser pedig azt mondta ennek kapcsán, hogy elnézést kér a dolog miatt, és egy olyan stock grafikát használtak, amin több mint 250 zászló volt, hogy ezzel is a világ egyként való kiállását hangsúlyozzák a háború ellen.