hero image

Visszaköveteli pénzét a Haastól a kirúgott főszponzor

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton nem kérdezett, büntetett a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Újabb nézetből Fernando Alonso mágikus startja a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

Motorsport.hu
2022/03/09 18:00
A Haas egykori névadó szponzora, az Uralkali visszaköveteli az amerikai csapattól a 2022-es szezonra már nagyrészt kifizetett pénzét, jelentette be az orosz cég.
Ajánlott A McLaren pilótája is odaszúrt Lance Strollnak

Miután Oroszország éppen a 2022-es barcelonai előszezoni teszt második napján támadta meg Ukrajnát, a harmadik napra a Haas teljesen eltüntette a Putyinhoz közel álló olgarcha, Dmitrij Mazepin cégének logóit, és az orosz színektől is megfosztották a VF-22-t.

Ahogyan az várható volt, pár nappal később fel is bontotta a Haas az Uralkalival kötött szerződését, és menesztették a cég által finanszírozott Nyikita Mazepint is, akinek a helyére a bahreini teszten Pietro Fittipaldi fog beugrani.

Az Uralkali azonban nem hagyja annyiban a dolgot, és jogi útra terelnék az ügyet, hogy legalább a 2022-es szezonra előre kifizetett pénzüket visszaszerezzék:

„Cégünk észszerűtlennek tartja a csapat döntését, és hiszünk abban, hogy a sportban nem lehet jelen a politika, és egyéb külső tényezők jelentette nyomás. Ennek fényében az Uralkali meg kívánja védeni az érdekeit, és fenntartja magának a jogot, hogy bírósági eljárást kezdeményezzen, kártérítést követeljen, és kérje az Uralkali által a 2022-es Forma-1-es szezonra kifizetett jelentős összeg visszafizetését.” – áll a cég közleményében.