hero image
dppi

Nagy meglepetés a Forma-2-es időmérőn

OLVASS TOVÁBB
F2/F3

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

F2/F3

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

F2/F3

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

F2/F3

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/11/18 17:14
Meglepetésre a japán Ivasza Ajumu és az izraeli Roy Nissany végzett az első két pozícióban az F2 abu-dzabi időmérő edzésén, míg a szuperlicencért hajtó Logan Sargeant a hatodik lett.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A Forma-2-es szezon utolsó fordulója Forma-1-es szempontból is kiemelt jelentőséggel bír, hiszen már hivatalos, hogy Logan Sargeant a Williams versenyzője lesz 2023-ba, ha megszerzi a szuperlicencet, vagyis a pontverseny első 6 helyének valamelyikén végez.

Az időmérő edzésen megtette az ehhez szükséges első lépést, ugyanis a jelenleg a pontversenyben a 3. helyen álló amerikai a hatodik lett, így a főfutamon a hatodik, a sprinten pedig az ötödik helyről rajtol.

Az első sort meglepetésre a DAMS versenyzői szerezték meg, Ivasza az első, az F2-es veterán Nissany a második lett, mögöttük Pourchaire, Drugovich és Doohan végzett, míg a Red Bull-junior Lawson a kilencedik lett.

Az F2-es sprint szombaton 13:20-kor kezdődik, míg a főfutam vasárnap 10 órakor, ekkor dől el tehát, hogy Sargeant ott lehet-e jövőre a Forma-1-es mezőnyben.