hero image

Ezért marad el annyira Morbidelli Quartararótól a 2022-es MotoGP szezonban

OLVASS TOVÁBB
MOTOGP

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

MOTOGP

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

MOTOGP

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

MOTOGP

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2022/04/20 20:41
A 2022-es szezonban sem történt jelentős változás a Yamaha helyzetével kapcsolatban a MotoGP-ben: egyedül Fabio Quartararo tudja valamennyire tartani az élmezőny tempóját, de legalább Franco Morbidelli úgy érzi, tudja mit kell tennie ahhoz, hogy ez megváltozzon.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

A Yamaha négy MotoGP-versenyzője közül a szezon első négy versenye után csak Fabio Quartararo tudott dobogóra állni a Yamaha M1-gyel, amely idén sem lett gyorsabb az egyenesekben.

A gyári garázs másik oldalán Franco Morbidelli csak 14 pontot szerzett eddig, miután továbbra sem épült fel teljesen a tavalyi térdsérüléséből, és elmondása szerint még mindig nem érti teljesen a Yamaha újabb motorjait – miután a 2019-es géppel második lett a 2020-as szezonban.

„Én is látom, hogy Fabio mennyire összeforrt már ezzel a motorral” – idézi Morbidellit a Motorsport-Total.com. „A szerelőivel együtt nagyon pontos és eredményes változtatásokat tud végrehajtani a motor beállításain.”

„Fabio eredményei alapján én is látom, hogy ő, és a szerelői is kiválóan értik ezt a motort. Egyelőre én nem ismerem ennyire alaposan a Yamahát, de azon fogok dolgozni, hogy ez minél hamarabb megtörténjen” – mondta az olasz, aki Quartararo potenciális távozása után akár a csapat elsőszámú versenyzője is lehet.