A négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel elismerte, hogy amennyiben a visszavonulása után ismét versenyezni szeretne, minden bizonnyal nem egy otthoni szimulátorhoz fog először nyúlni.

A koronavírus-járvány 2020-as kirobbanása a legtöbb pilótának a virtuális térhez kellett csatlakoznia, ha versenyezni szeretett volna – kivéve persze Valtteri Bottast és Kimi Räikkönent, akik a rendelkezésükre álló finn erdőkben kedvük szerint ralizhattak.

A szimulátoros versenyzéstől addig teljesen távolmaradó Sebastian Vettel is beadta a derekát, amikor a The Race szervezésében 70-es évekbeli Forma-1-es autókkal versenyezhetett olyan motorsport legendák ellen, mint Juan Pabo Montoya, Jenson Button, vagy éppen Emerson Fittipaldi.

Vetteltől a Bajnokok Tornáját megelőző sajtótájékoztatón kérdezték, hogy a visszavonulása után a szimulátorozás a mindennapjainak részévé vál-e majd, de a német versenyző gyorsan leszögezte, hogy erről szó sincs.

„Biztos, hogy nem” – mondta nevetve Vettel. „Kipróbáltam magamat a lezárások alatt, és nagyon rossz voltam. Arcpirítóan rossz.”

„Én is videójátékokkal nőttem fel, és versenyeztem korábban szimulátoron is, azt hittem, hogy nem lehetek annyira rossz, de tévedtem.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL